r
Nosalty Logó

Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgasípokat megmossuk, a fás végeit letörögetjük (ebből holnap alaplé ill. valamilyen leves lesz). A csúcsokat levágjuk, félretesszük. A szárakat 3-4 cm-es darabokra szeleteljük, kb. olyan hosszúakra, mint a penne.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre egyenletesen elszórjuk a spárgadarabokat. Olívával meglocsoljuk, sóval megszórjuk, tekerünk rá egy kis borsot. Jól összekeverjük, majd berakjuk a tepsit a sütőbe. 15 perc után hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hogy a végén még kb. 5 percig együtt süljenek.
  3. Időközben megfőzzük a pennét, leszűrjük. Amíg fő, egy serpenyőben pici vajon erős lángos gyorsan megpirítjuk a spárgafejeket, félrerakjuk.
  4. A serpenyőbe öntünk 2 dl tejszínt, megmelegítjük, beleöntjük a megfőtt pennét. Hozzákeverjük a sütőből kiszedett sült spárgát és fokhagymaszeleteket. Megkóstoljuk, kicsit utánasózunk, mehet még rá pici bors.
  5. A megpirított spárgafejekkel a tetején tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 724
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 18.

Ajánló

Nem akartam most túlfűszerezni, hadd érvényesüljön a friss zöldspárga íze. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Szezonban, amikor csak lehet, és főleg amikor szépet kapunk, mindig veszünk zöldspárgát. Mióta rátaláltam a sütőben sütős módszerre a neten, azóta mindig ez a kiindulás a spárgás receptekhez. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...