Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából

Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából
Zöldspárgás penne Pogácsa konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szezonban, amikor csak lehet, és főleg amikor szépet kapunk, mindig veszünk zöldspárgát. Mióta rátaláltam a sütőben sütős módszerre a neten, azóta mindig ez a kiindulás a spárgás receptekhez. 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nem akartam most túlfűszerezni, hadd érvényesüljön a friss zöldspárga íze. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgasípokat megmossuk, a fás végeit letörögetjük (ebből holnap alaplé ill. valamilyen leves lesz). A csúcsokat levágjuk, félretesszük. A szárakat 3-4 cm-es darabokra szeleteljük, kb. olyan hosszúakra, mint a penne.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre egyenletesen elszórjuk a spárgadarabokat. Olívával meglocsoljuk, sóval megszórjuk, tekerünk rá egy kis borsot. Jól összekeverjük, majd berakjuk a tepsit a sütőbe. 15 perc után hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hogy a végén még kb. 5 percig együtt süljenek.
  3. Időközben megfőzzük a pennét, leszűrjük. Amíg fő, egy serpenyőben pici vajon erős lángos gyorsan megpirítjuk a spárgafejeket, félrerakjuk.
  4. A serpenyőbe öntünk 2 dl tejszínt, megmelegítjük, beleöntjük a megfőtt pennét. Hozzákeverjük a sütőből kiszedett sült spárgát és fokhagymaszeleteket. Megkóstoljuk, kicsit utánasózunk, mehet még rá pici bors.
  5. A megpirított spárgafejekkel a tetején tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 520
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
zöldspárga 50 dkg
penne 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 1 tk