adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
15 dkg penne
-
2 dl főzőtejszín
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1 tk vaj
341
Kalória
11.4g
Fehérje
45.6g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
169.4g
Víz
28.4g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g zöldspárga23 kcal
-
50g penne186 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
150g penne557 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1022
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.2g zöldspárga8 kcal
-
17.2g penne64 kcal
-
22.9g főzőtejszín30 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
117
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 169.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 508.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 544 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1627 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2513 micro
Összesen
1022
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
- A spárgasípokat megmossuk, a fás végeit letörögetjük (ebből holnap alaplé ill. valamilyen leves lesz). A csúcsokat levágjuk, félretesszük. A szárakat 3-4 cm-es darabokra szeleteljük, kb. olyan hosszúakra, mint a penne.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre egyenletesen elszórjuk a spárgadarabokat. Olívával meglocsoljuk, sóval megszórjuk, tekerünk rá egy kis borsot. Jól összekeverjük, majd berakjuk a tepsit a sütőbe. 15 perc után hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hogy a végén még kb. 5 percig együtt süljenek.
- Időközben megfőzzük a pennét, leszűrjük. Amíg fő, egy serpenyőben pici vajon erős lángos gyorsan megpirítjuk a spárgafejeket, félrerakjuk.
- A serpenyőbe öntünk 2 dl tejszínt, megmelegítjük, beleöntjük a megfőtt pennét. Hozzákeverjük a sütőből kiszedett sült spárgát és fokhagymaszeleteket. Megkóstoljuk, kicsit utánasózunk, mehet még rá pici bors.
- A megpirított spárgafejekkel a tetején tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Szezonban, amikor csak lehet, és főleg amikor szépet kapunk, mindig veszünk zöldspárgát. Mióta rátaláltam a sütőben sütős módszerre a neten, azóta mindig ez a kiindulás a spárgás receptekhez.