Tavaszi jégcsapsaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
145
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 172.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 545 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 345.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1091 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
145
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
150 g jégsaláta
-
6 db retek
-
2 közepes db újhagyma
-
1 ek citromlé
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
Elkészítés
- A salátát megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, megmossuk, hagyjuk szűrődni.
- A retket, hagymát megtisztítjuk, mossuk. A retket szeletekre, a hagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a jégcsapsalátához adjuk.
- A citromlevet elkeverjük a fűszerekkel, majd hozzákeverjük az olajat.
- A dresszinget a salátára öntjük, jól összekeverjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4808
- Feltöltés dátuma: 2016. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyik kedvenc salátám, amelyet már több változatban készítettem. A hagyma és a retek mellett készíthetjük paradicsommal és uborkával is. Ízesíthetjük durvára vágott friss mentalevelekkel is. A kész salátát megszórhatjuk 1 ek napraforgómaggal is.