r
Nosalty Logó

Sültretek-saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sültretek-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    3410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2752 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6177 micro
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A retkeket alaposan megmossuk (a leveleket is), majd a végeit levágjuk, és a nagyobbakat negyedeljük, a kisebbeket elég csak felezni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal, valamint olvasztott vajjal, majd mehet is a 185 fokos sütőbe 30-35 percre. Félidőben érdemes egyszer átkavarni.
  3. Közben elkészítjük hozzá a pesztót: ehhez egy csokor retek levelét kevés medvehagymával kissé összeaprítjuk, majd mehet bele a mozsárba.
  4. Adunk hozzá egy jó nagy csipet durva szemű tengeri sót (azért jó, ha nagyobb szemű, mert így könnyebb megőrölni a leveleket), és szépen elkezdjük pürésíteni.
  5. Közben a diót egy száraz serpenyőben átpirítjuk, ha már illatozik, és a héja elkezdett barnulni, akkor fogjuk, és a mozsárba öntjük, majd ezt is elkezdjük megtörni. Ha már nincsenek nagy levél- illetve diódarabok a mozsárban, akkor hozzákeverhetjük a parmezánt, végül pedig annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk.
  6. Közben a megsült retkeket egy tálba áttesszük, rákanalazzuk a pesztót, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4923
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 17.

Receptkategóriák

A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!