Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültretek-saláta

Sültretek-saláta
Sültretek-saláta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retkeket alaposan megmossuk (a leveleket is), majd a végeit levágjuk, és a nagyobbakat negyedeljük, a kisebbeket elég csak felezni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal, valamint olvasztott vajjal, majd mehet is a 185 fokos sütőbe 30-35 percre. Félidőben érdemes egyszer átkavarni.
  3. Közben elkészítjük hozzá a pesztót: ehhez egy csokor retek levelét kevés medvehagymával kissé összeaprítjuk, majd mehet bele a mozsárba.
  4. Adunk hozzá egy jó nagy csipet durva szemű tengeri sót (azért jó, ha nagyobb szemű, mert így könnyebb megőrölni a leveleket), és szépen elkezdjük pürésíteni.
  5. Közben a diót egy száraz serpenyőben átpirítjuk, ha már illatozik, és a héja elkezdett barnulni, akkor fogjuk, és a mozsárba öntjük, majd ezt is elkezdjük megtörni. Ha már nincsenek nagy levél- illetve diódarabok a mozsárban, akkor hozzákeverhetjük a parmezánt, végül pedig annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk.
  6. Közben a megsült retkeket egy tálba áttesszük, rákanalazzuk a pesztót, és már tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 185°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

meleg saláta retekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

760
retek 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 30 g
retek levél 1 csokor
medvehagyma 0.5 csokor
1 kávéskanál
dió 1 marék
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 4 ek
camembert sajt 125 g