Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi csirkemáj rizottó

Tavaszi csirkemáj rizottó
Tavaszi csirkemáj rizottó
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkából hazafelé jutott eszembe, hogy ennék valami finomat vacsira. Valami olyasmit, ami anyukám főztjére hasonlít. Ő a resztelt májat szokta rizzsel keverni, nekem ez lett belőle. :) Anniyra ízlett, hogy másnap ebédre is ebből vittem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: felaprítjuk a póréhagymát, a gombát cikkekre, a csirkemájat kockákra vágjuk, felverjük a tojást, feltesszük a rizst főni.
  2. Kevés olajon elkezdjük a póréhagyma felét fonnyasztani. Amikor kicsit összeesik, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba már majdnem kész, hozzáadjuk a zsenge zöldborsót (lehet mirelit is), és icipici vizet vagy húsleves alaplevet (ez friss borsónál el is hagyható). Ha a borsó is megpuhult néhány levélke friss petrezselymet aprítunk rá, összeforgatjuk, majd egy tálba félretesszük az egészet.
  3. Szintén minimális olajon az enyhén sózott tojás(ok)ból rántottát készítünk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a hagymás-gombás-zöldborsós keverékhez.
  4. A póréhagyma másik felét tesszük most a serpenyőbe. Fél-fonnyadt állapotában hozzáadjuk a csirkemájkockákat. Bátran szórunk rá borsot (sót nem, mert attól megkeményedik!). Óvatosan kevergetve ügyelünk rá, hogy sehol se maradjon nyers, ugyanakkor vigyázunk, hogy ne törjön össze túlságosan a puha máj.
  5. A rizst összekeverjük a korábban félretett keverékkel, majd ha a máj is elkészült hozzáadjuk azt is és hozzáforgatjuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 361
elküldve: 7
receptkönyvben: 266
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Picijenci

Mióta szakács: 2012.04.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájas rizottó, csirkemáj borsós rizzsel, zöldborsós rizs pirított csirkemájjal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejszakas
ejszakas Sat, 2015-01-10 11:45

Én így csinálom, ahogy le van írva, csak jóval nagyobb mennyiségben és mindenki imádja :) Nagyon jó recept :)

biianka
biu / biianka Tue, 2012-04-24 13:30

Hello! Nagyon szeretem a rizst, a gombát, a borsót és a májat is! Ez nekem lett kitalálva.
A sótól a máj megkeményedhet,de csak akkor, ha még nyers, azaz nem pirítottuk meg olajon, ha már "kifehéredett" nyugodtan sózhatjuk.
köszönöm a receptet :D

suvkat
suvkat Tue, 2012-04-24 08:17

Régen sokszor csináltam ilyet tojás nélkül, de valahogy elfelejtődött, pedig nagyon finom! Annyit fűznék hozzá, hogy a csirkemájat ill. bármelyik szárnyasmájat nyugodtan lehet sózni főzés közben, nem keményedik meg. A sertésmájat is sózhatjuk, ha főzés előtt pár órára, esetleg éjszakára tejbe rakjuk.

702
rizs 20 dkg
csirkemáj 20 dkg
csiperkegomba 5 közepes db
zöldborsó 10 dkg
póréhagyma 1 db
tojás 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek