r
Nosalty Logó

Zöldséges-rizses máj

NS
Zöldséges-rizses máj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

523
Kalória
33.6g
Fehérje
78.2g
Szénhidrát
8g
Zsír
227.2g
Víz
460g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1020 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3061 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1441 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    7481 micro
Összesen 1567 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A rizst ételízesítős vízben megfőzzük, a májakat megmossuk és felcsíkozzuk.
  2. Kevés olajon pirítjuk a májakat, majd adunk hozzá egy kis vizet, mikor kicsit elfőtte a levét, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót.
  3. Legyen alatta lé, tehát mindig adjunk hozzá vizet, ha esetleg nincs alatta. Ha a zöldborsó megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, akkor már csak kevés víz legyen alatta. Ízesítjük először egy kis pirospaprikával, majd sóval, borssal, majorannával.
  4. Ha a rizs megfőtt, hozzáöntjük a zöldséges májhoz. Jól összekeverjük és kész is. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Anyukámnál evett a Férjem először, és csodák csodájára ízlett. Kicsit másképp készítem, mint Anyukám és Férjemnek így a tökéletes. :) Ronda, de finom. :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...