Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos krumplileves tejföllel

Tárkonyos krumplileves tejföllel
Tárkonyos krumplileves tejföllel
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az illata és az íze egyaránt fantasztikus, könnyű elkészíteni, és nagyon jól fejleszthető. :) Ez azon receptjeim egyike, amely már pár alapanyagból is könnyedén elkészíthető, nem kell megijedni, ha nincs otthon sárgarépa vagy fehérrépa... Tudom, ilyenkor az ember azonnal fut-rohan a boltba, hogy a hiányzó hozzávalókat megvegye. NE TEDD, hidd el, így is remekelni fogsz ezzel a recepttel, nem mellesleg megspórolsz egy csomó benzint :)

Velem már számtalanszor előfordult, hogy épp csak egy kis zellerszár lapult a hűtőmben, ekkor nem volt más teendőm, mint hogy egy egyszerűbb változatát készítem el, petrezselymes vajas galuskával. Mennyei!!!

hozzávalók / 4 adag

  • 3 közepes db burgonya
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek vaj
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 2 közepes szár halványító zeller
  • 1 kis db vöröshagyma (évszaktól függően szoktam többet használni, ha nem lehet szép, egészséges, friss újhagymát kapni)
  • 2 közepes db újhagyma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál ételízesítő (a könnyebb elkészíthetőség érdekében használom az alaplé helyett, mert nem mindig van kéznél, és elég sok idő elkészíteni)
  • 1 ek tárkony (minél több, annál finomabb, én szeretek kicsit túlzásba esni a tárkonnyal)
  • 1 ek tejföl
  • 1 l víz (ízlés szerint adagolom, néha több, néha kevesebb)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk kockára, majd hagyjuk ázni kicsit őket egy tál hideg vízben.
  2. Míg a krumplik várnak a sorukra, a hagymákat is készítsük elő, aprítsuk őket finomra, majd a sárgarépát és a fehérrépát, valamint a halványító zellert is -ne törődjünk a helyes technikával, csak vagdossuk, ahogyan jól esik :)
  3. Tegyünk fel közepes lángra egy lábost. Öntsük bele az olajat, és dobjuk mellé a darabka vajat. Ha már összemelegedtek, jöhetnek a hagymák, a zeller társaságában. Kevergetve pároljuk, míg szép halvány barna színük nem lesz.
  4. Majd tegyük a többi zöldségfélét is a lábosba, és félpercenként megkavarva pirítsuk 7 percig, ezután ízesítsük, és öntsük fel vízzel.
  5. Ezután nincs más dolgunk, hagyjuk magára, hogy szépen megfőhessen. Közepes lángon 45 perc alatt elkészül, persze a krumpli fajtájától is függhet, hogy mennyi időre van szüksége a levesnek.
  6. Ha minden megpuhult, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a tejföl, aki kicsit savanyúbban szeretni, csavarjon bele pár csepp citromlevet is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Róka a fazékban

Mióta szakács: 2016.02.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves, tejfölös krumplileves, tárkonyos tejfölös krumplileves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

144
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 1 kis db
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
tárkony 1 ek
tejföl 1 ek
víz 1 l