Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karalábé-krémleves

Tejszínes karalábé-krémleves
Tejszínes karalábé-krémleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra egy finom, meleg krémleves, ami valljuk be, jólesik ebben a júniushoz nem illő hidegben.

Zsírjára pirított szalonnával és apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáltam, de illik hozzá a pirított kenyérkocka is, vagy készíthetünk hozzá a Kukoricakrémlevesnél feltétként használt reszelt sajtchipsszet is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra kockázzuk.
  2. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  3. Beleszórjuk a fűszereket, beledobjuk a leveskockát.
  4. Ha a zöldségek puhára főttek, merülő mixerrel pürésítjük. Ízlés szerint hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
  5. A tűzre visszatéve a tejszínnel bekrémesítjük. Hagyjuk felforrni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 70 783
elküldve: 8
receptkönyvben: 374
elkészítve: 33/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábé-krémleves, karalábé-krémleves tejszínesen, tejszínes karalábéleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2014-04-27 10:41

Kedves Andi!

Köszi!

Mostanában nagyon szeretem készíteni, a család pedig fogyasztani a krémleveseket. :)
Egy finomsággal többet tudok készíteni, köszönöm a receptet. :)
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca