r
Nosalty Logó

Kolbászos-paradicsomos karalábéleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kolbászos-paradicsomos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1418 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2589 micro
  • β-karotin
    6891 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 710 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    4444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5177 micro
  • β-karotin
    13781 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1418 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét kockázzuk, a répát karikázzuk. A paradicsom nyugodtan szétfőhet, így azt kis szeletekre vágjuk.
  2. Fazékban zsírt melegítünk, abban a karalábét és répát pár percig dinszteljük. Folyamatosan kevergetjük, forgatjuk. Közben hozzáadjuk, és elkeverjük vele a fűszerpaprikát.
  3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket: enyhébb ízhez szárított zöldfűszereket, sósabbhoz Delikát félét.
  4. Alacsony/közepes hőn addig főzzük, míg puha nem lesz a répa és a karalábé, illetve el nem éri a kívánt sűrűséget a leves. Ahogy egyre sűrűbb lesz, úgy érdemes egyre többet kavargatni.
  5. Míg fő a leves, egy másik fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, beletesszük a fehér kolbászt, és kikapcsoljuk a lángot. Ha kellemesen puha a kolbász (bő 10 perc), kivesszük a vízből, és a héját levesszük. Vagy felvágjuk karikákra, vagy teszünk rá bevágásokat.
  6. Tálaláshoz egy nagy tányérban a kolbász belekerül a levesbe. Hamar megszívja magát ízekkel, még melegen érdemes fogyasztani.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 793
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 04.

Ajánló

A recept ezekkel az adagokkal egy felnőttnek egy egész ebéd. Fontos változók, hogy mennyi vizet adunk hozzá, és milyen sűrűre főzzük a végeredményt. Mind a karalábé, mind a répa sokáig egyben marad, a paradicsom pedig szétfőzve az igazi. A hazai bajor kolbászok között a Wiesbauert javaslom. Amúgy igaz a régi fizikaórák váltószáma, avagy kb. 10 Herz  = 1 Pick.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A célom egy hagyma, rántás és füstös íz nélküli karalábéleves volt, amit össze lehet ütni ebédre, főételnek. Az aromája hasonlít a pörköltre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek