r
Nosalty Logó

Kolbászos-paradicsomos karalábéleves

NS
Kolbászos-paradicsomos karalábéleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

710
Kalória
30.8g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
837.8g
Víz
7.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    837.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2589 micro
  • β-karotin
    6891 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    4444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5177 micro
  • β-karotin
    13781 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A karalábét kockázzuk, a répát karikázzuk. A paradicsom nyugodtan szétfőhet, így azt kis szeletekre vágjuk.
  2. Fazékban zsírt melegítünk, abban a karalábét és répát pár percig dinszteljük. Folyamatosan kevergetjük, forgatjuk. Közben hozzáadjuk, és elkeverjük vele a fűszerpaprikát.
  3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket: enyhébb ízhez szárított zöldfűszereket, sósabbhoz Delikát félét.
  4. Alacsony/közepes hőn addig főzzük, míg puha nem lesz a répa és a karalábé, illetve el nem éri a kívánt sűrűséget a leves. Ahogy egyre sűrűbb lesz, úgy érdemes egyre többet kavargatni.
  5. Míg fő a leves, egy másik fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, beletesszük a fehér kolbászt, és kikapcsoljuk a lángot. Ha kellemesen puha a kolbász (bő 10 perc), kivesszük a vízből, és a héját levesszük. Vagy felvágjuk karikákra, vagy teszünk rá bevágásokat.
  6. Tálaláshoz egy nagy tányérban a kolbász belekerül a levesbe. Hamar megszívja magát ízekkel, még melegen érdemes fogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A célom egy hagyma, rántás és füstös íz nélküli karalábéleves volt, amit össze lehet ütni ebédre, főételnek. Az aromája hasonlít a pörköltre.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Pontot tettek az örökös vita végére: kiderült, hogy az igazi...

Régóta fennálló vita övezi a műfenyő vs. valódi fenyő témakörét. Vajon melyik megvásárlásával ártunk többet a környezetünknek? A kivágott fákkal vagy a sok műanyaggal és melléktermékkel, ami egy műfenyő gyártása során keletkezik? Az Ökológiai Kutatóközpont elmondta, melyiket érdemes választani, ha a cél a fenntarthatóság.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...