r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombás-spárgás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tárkonyos gombás-spárgás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 3020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat ízlés szerint darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felhevített olajon hirtelen mindét oldalát átsütjük. Ezután az edényből kivéve félrerakjuk.
  2. A maradék szafthoz hozzáadjuk a vajat, a felszeletelt hagymát, és egy csipet sóval megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk egy púpos teáskanál liszttel, kicsit átpirítjuk rajta, felöntjük a borral, tejszínnel és kb. 4 dl alaplével, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött húsdarabokat.
  3. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal, tárkonnyal és a babérlevéllel, lefedjük, és főzni kezdjük, időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon le, a liszt miatt hajlamos rá. A sózással vigyázzuk, mivel az alaplé is sós!
  4. Amíg fő, előkészítjük a spárgát, a végeit lepattintjuk, a maradékot kb. 3 centis darabokra vágjuk, a fejeket különvesszük, ezt egy kicsit később adjuk az ételhez. Ahogy puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a spárgadarabokat a fejek kivételével, ha szükséges, a maradék alaplé is mehet bele.
  5. A főzési idő vége felé mehet bele a maradék spárga is. A felszeletelt gombákat kevés forró olajon megpirítjuk, majd a kész ételhez keverjük, végül pár csepp citromlével beállítjuk az ízét.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos gombás-spárgás csirke
Katharosz 498 recept

Nagyon finom aromás étel, én vajon lepirított, medvehagymával megszórt gnocchival tálaltam. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek