r
Nosalty Logó

Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászkarikákat serpenyőbe tesszük, és roppanósra sütjük. Kivesszük, és "összemorzsázzuk".
  2. A visszamaradt kolbászzsírba öntjük a lecsepegtetett csicserit, majd 1-2 percig melegítjük, sütjük. Ráfacsarjuk a narancslevet, hozzányomjuk a harissát, rámorzsoljuk a kéksajt felét, majd elzárjuk a gázt, és összeforgatjuk, hogy a sajt kicsit megolvadjon.
  3. Az egészet összekeverjük a megmosott rukkolával, a finomra vágott lilahagymával és a felezett kumkvattal.
  4. Rászórjuk a kolbászmorzsát, a kéksajt másik felét, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1282
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Ajánló

Egy pohár száraz fehérbor biztos nem árt meg mellé! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors, mennyei saláta a tél - remélhetőleg - utolsó napjaira. Inspiráció az artbeet-től!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek