Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-padlizsános csicseriborsó-saláta

Joghurtos-padlizsános csicseriborsó-saláta
Joghurtos-padlizsános csicseriborsó-saláta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a saláta egyszerűen zseniális, amivel egy csipet marokkói ízvilágot tudunk csempészni a konyhánkba. Ráadásul a csicseriborsónak köszönhetően igazán laktató, és egyben egészséges is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt ujjnyi szeletekre vágjuk fel, és kicsit locsoljuk meg mindkét oldalukat olívaolajjal, és sózzuk enyhén. Majd egy száraz serpenyőben süssük meg őket, de a legjobb grillen mindezt elkövetni.
  2. A sült padlizsánt apró kockákra vágjuk fel, majd egy keverőtálba öntsük. Erre szórjuk rá a csicseriborsót.
  3. Amire aztán jöhet az apróra vágott lila hagyma és friss menta. Szórjuk meg száraz serpenyőben picit megpirított római köménnyel. Locsoljuk meg olívaolajjal, mézzel és egy fél citrom levével. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fűszerpaprikával. A legvégén pedig borítsuk rá a joghurtot.
  4. Keverjük jól össze az egészet, és lehetőleg egy kis időt pihentessük, hogy az ízek egybeérjenek. Utána már lehet is fogyasztani, köretként vagy főételként egyaránt megállja a helyét!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 707
elküldve: 6
receptkönyvben: 154
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánsaláta, csicserisaláta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

242
csicseriborsó konzerv 310 g
padlizsán 1 db
lila hagyma 1 közepes db
menta 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
méz 2 teáskanál
joghurt 150 g
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint