r
Nosalty Logó

Tarhonyasziget cukkinis lecsóban

Éva-Anyóca
Tarhonyasziget cukkinis lecsóban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tarhonyához

1097
Kalória
39.7g
Fehérje
142.4g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
1091.9g
Víz
80.3g
Koleszterin
19.6g
Élelmi rost
31.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 4386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1091.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    541 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9390.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    4367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1757 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1896 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    2163 micro
  • β-karotin
    14554 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    46314 micro
  • Lut-zea
    22628 micro
Összesen 4386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    805 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Lecsó készítése:
  2. Lábasba tesszük a zsírt, felolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, elkeverjük, fedő alatt pároljuk szaftjára.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beleszórjuk a felkockázott cukkinit, a paradicsomot, a paprikát, kevés vizet öntünk rá, 6-7 tekerésnyi borsot, vegetát, csemege gulyáskrémet teszünk hozá.
  5. Beleaprítjuk a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet.
  6. Fedő alatt, közepes lángon elkezdjük főzni. Forrástól számítva kb. 16-18 perc és jó, beletesszük a virslidarabokat, de csak 2-3 perc, amíg megfő.
  7. Tarhonya elkészítése:
  8. Másik lábasba zsírt teszünk, felengedjük, és beletesszük a tarhonyát, elkeverjük, sózzuk, pirítjuk.
  9. Amikor szép aranyszínű, ráöntünk annyi forró vizet, hogy bőven ellepje -két ujjnyival legalább- a tarhonyát.
  10. Szép lassan, takarékon elkezdjük főzni, néha keverjük meg, és kb. 6-8 perc után kikapcsoljuk a gázt.
  11. Átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk kiperegni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p

Szerencsénkre rengeteg paprika és paradicsom lett az udvarunkban, habár az előrejelzés siralmasnak ígérkezett. Ezért végre saját termésből készítettem lecsót, de mivel még mindig ömlik a cukkini, nem hagyhattam ki azt sem a receptből, ami van, fel kell használni. Így jött az ötlete a mai ebédnek, és mivel tarhonya már régen volt, főleg ez az úgynevezett sörétes, nem házi készítésű, a gyerekeim kedvence, hát most ez lett a körete. Ennyi a történetem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek