r
Nosalty Logó

Tarhonyasziget cukkinis lecsóban

Éva-Anyóca
Tarhonyasziget cukkinis lecsóban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tarhonyához

1097
Kalória
39.7g
Fehérje
142.4g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
1091.9g
Víz
80.3g
Koleszterin
19.6g
Élelmi rost
31.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 4386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A tarhonyához

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1091.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    541 micro
  • β-karotin
    3638 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9390.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    4367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1757 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1896 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    2163 micro
  • β-karotin
    14554 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    46314 micro
  • Lut-zea
    22628 micro
Összesen 4386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    805 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Lecsó készítése:
  2. Lábasba tesszük a zsírt, felolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, elkeverjük, fedő alatt pároljuk szaftjára.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beleszórjuk a felkockázott cukkinit, a paradicsomot, a paprikát, kevés vizet öntünk rá, 6-7 tekerésnyi borsot, vegetát, csemege gulyáskrémet teszünk hozá.
  5. Beleaprítjuk a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet.
  6. Fedő alatt, közepes lángon elkezdjük főzni. Forrástól számítva kb. 16-18 perc és jó, beletesszük a virslidarabokat, de csak 2-3 perc, amíg megfő.
  7. Tarhonya elkészítése:
  8. Másik lábasba zsírt teszünk, felengedjük, és beletesszük a tarhonyát, elkeverjük, sózzuk, pirítjuk.
  9. Amikor szép aranyszínű, ráöntünk annyi forró vizet, hogy bőven ellepje -két ujjnyival legalább- a tarhonyát.
  10. Szép lassan, takarékon elkezdjük főzni, néha keverjük meg, és kb. 6-8 perc után kikapcsoljuk a gázt.
  11. Átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk kiperegni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p

Szerencsénkre rengeteg paprika és paradicsom lett az udvarunkban, habár az előrejelzés siralmasnak ígérkezett. Ezért végre saját termésből készítettem lecsót, de mivel még mindig ömlik a cukkini, nem hagyhattam ki azt sem a receptből, ami van, fel kell használni. Így jött az ötlete a mai ebédnek, és mivel tarhonya már régen volt, főleg ez az úgynevezett sörétes, nem házi készítésű, a gyerekeim kedvence, hát most ez lett a körete. Ennyi a történetem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...