adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
133g paradicsomlé23 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
570
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1020g vöröshagyma371 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
1707
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
49.3g vöröshagyma18 kcal
-
19.3g konzerv paradicsom3 kcal
-
19.3g paradicsomlé3 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
6.2g napraforgó olaj55 kcal
Összesen
83
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 561 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15709 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
570
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 130.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1683 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 399 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 47128 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
1707
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2279 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
6 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A vöröshagymát közepes nagyságúra vágjuk, és beletesszük egy lábasba.
- Alaposan megsózzuk, öntünk alá egy kevés olajat, és lefedve, alacsony tűzön üvegesre pároljuk.
- Ezután beleöntjük a paradicsomlevet. Ha nincs otthon, használhatunk paradicsomsűrítményt is, azt vízzel hígítsuk. Annyi folyadék legyen alatta, amennyi bőven ellepi. Nem tudok pontos mennyiséget, a hagyma nagyságán és az edényen is múlik. Legyen leve bőven, el fogja főni, és kellemesen sűrű lesz.
- Ha teszünk bele aprított paradicsomkonzervet, akkor azt ilyenkor adjuk hozzá. (Az eredeti receptben nincs.)
- Tegyünk bele 1-2 kanál cukrot, és addig főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
- Kóstolgassuk sokat, a só és a cukor aránya fontos. Ez az étel nem sós és nem is édes, mégis mindkét íz nagyon erősen érződik rajta. Ha végeredmény túlságosan híg, nyugodtan rakjunk hozzá még sűrített paradicsomot.
- Fontos: semennyire nem leszünk hagymaszagúak és hagymaízűek.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 14676
- Feltöltés dátuma: 2012. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
B-Cs
12 recept
Gyermekkorom egyik kedvenc étele. Főtt krumplival és füstölt szalonnával, ropogós héjú friss kenyérrel került az asztalra, de én mindig csak tejföllel összekeverve ettem (úgy is isteni)... Gyors, olcsó, kiadós ebéd vagy vacsora. Akinek hiányzik belőle valami hús, nyugodtan pirítsa a hagymát kenyérszalonnán, és karikázzon bele kolbászt. Jó étvágyat hozzá!