r
Nosalty Logó

Húsleves Odzsi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Odzsi
Húsleves Odzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2336 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 390 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5815.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    5215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    20954 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 2336 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót megtisztítunk, megmosunk, felaprítunk.
  2. Egy nagyobb fazékba helyezzük a husikat, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Mikor felfőtt, lehabozzuk. Tegyük bele az összes fűszert. Takarékon főzzük kb. 40 percet, épp hogy gyöngyözzön, fedő csak félig legyen rajta. Sót ekkor tegyünk bele, de inkább többször sózzuk.
  4. Ha már kezd puhulni a hús (2,5-3 óra) a hosszában 4-be vágott zöldségeket is beletesszük a levesbe. A krumplit egészben hagyjuk. Ha kevés a víz, pótoljuk meleg vízzel, és ha felfőtt, ismét kóstoljuk meg a sósságát. 30-40 perc múlva egy répán végzett puhasági teszt után elkészült a levesünk.
  5. Levesszük a tűzről, és 1 dl hideg vizet öntünk rá. Hagyjuk állni 20 percet.
  6. Szűrjük le a levest. Enyhén sós vízben főzzük ki a levesbetétet, szűrjük és öblítsük le.
  • Elkészítettem: 160 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1348
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy nagyon szeretett rokonomnak ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek