r
Nosalty Logó

Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával

Kornél
Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

702
Kalória
55.6g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
347.2g
Víz
514.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9066 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7230.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    2283 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36267 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2360 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés fokhagymás olajon süssünk kérget rá. (Az egész gerezdeket késlappal összezúzzuk, majd az olajba dobjuk.) Ha ezzel megvagyunk, tegyük a serpenyőt 160 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, tegyük félre.
  2. A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, majd nagyon kevés zsíradékon pirítsuk meg salamanderban vagy grillezős sütőben a grillszál alatt. Ez néhány percet vesz igénybe.
  3. A májat vegyük ki a serpenyőből, a kisűlt zsíradékból pedig annyit öntsünk le, hogy a hagyma pirításához még maradjon elegendő. A karikára vágott hagymát alaposan pirítsuk le, majd öntsük fel a húsalaplével, és forraljuk néhány percig. A májat daraboljuk fel kockákra, egy edénybe tegyük bele, majd öntsük rá a hagymás pecsenyelevet, és az egészet botmixerrel turmixoljuk le. Ha kész, öntsük vissza a serpenyőbe, forraljuk fel, majd tegyük félre. Ha esetleg híg a mártás, kevés lisztszórással sűrítsük.
  4. A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük cikkekre. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsünk hozzá kevés olívaolajat, majd jól keverjük össze, hogy egyformán fűszeresek legyenek a cikkek. Sütőlapon tegyük forró (220 fok) sütőbe, kb. 20-25 percre. Mielőtt elkészül, szórjunk rá reszelt sajtot.
  5. A szűzpecsenyét szeleteljük érmékre, tálaljuk a kacsamájmártással és a steak burgonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy fúziós recept, kicsit elcsíptünk alapötleteket innen-onnan. A végeredmény azonban jól sikerült, és egy ételnél ez a legfontosabb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...