r
Nosalty Logó

Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2623 micro
  • Lut-zea
    2438 micro
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16962 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3277 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    5816 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    10492 micro
  • Lut-zea
    9754 micro
Összesen 1134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    660 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet.
  2. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát kis csíkokra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hagymát és paprikát, majd addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz. Kissé megsózzuk.
  5. A májat nagyobb darabokra vágjuk, (kb. 4x4 cm-es darabokra; ne legyen apró, mert szétesik) a hagymás paprikára halmozzuk, rátesszük a paradicsomot.
  6. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk. Megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel, és borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 5-7 percig pároljuk.
  7. Óvatosan megforgatjuk, hogy a máj ne törjön, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig (attól függ, ki mennyi szafttal szereti) fedő nélkül pároljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21635
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük a csirkemájas dolgokat. Régebben kis húsos szalonnát pirítottam a hagyma alá, de ez mostanában elmarad.  Aki szereti bátran próbálja ki, ha kicsit füstölt, nagyon kellemes ízt ad a ragunak. Önálló ételként (4 főnek elegendő) párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Ha nagyobb a társaság (6-8 fő), ugyanezt a mennyiséget elkészítjük, natúr sült húsra halmozzuk, a köret rizs vagy burgonya. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!