Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított máj á la Éva néni

Pirított máj á la Éva néni
Pirított máj á la Éva néni
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gergely Éva, Erdélyi ízek recepteséből választottam a mai fő fogást. Bár egész egyszerű,  a petrezselymes fűszerezés mégis egy  tavaszias ízvilágot hozott. A recept említést tesz arról, hogy lehet a máj zsírjában megdinsztelni aranysárgára két fej aprózott hagymát és azt locsolni a májra. Köretnek pirított burgonyát kínál. Én gombolyagon főtt pityókával tálaltam.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Előző este beáztatjuk a fokhagymás  tejbe a májat, ezt lecsepegtetjük, felszeleteljük, bedörzsöljük borssal.
  2. Lisztbe mártva, forró olajban kisütjük. Kiszedjük egy tálba és megsózzuk, majd lefedjük, hogy puha maradjon.
  3. Ezalatt az olaj annyira kihűlt, hogy a fél citrom levét belecsavarhatjuk, még sózom, borsozzuk keveset és rálocsoljuk a májra. Megszórjuk friss petrezselyem zöldjéével

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eszkimoo

Mióta szakács: 2011.02.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos sertésmás, sertésmáj citromosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-04-10 21:19

Kedves Rita!
köszi a választ,most volt a napokban májas ételünk,de ha újra eljő az idő,ezt készítem el,és írok majd!
Üdv..Zsuzsi

eszkimoo
eszkimoo / eszkimoo Sun, 2011-04-10 13:50

Kedves Zsuzsi!

Természetesen, a csirkemáj még zaftosabb, könnyedebb! A sertésmájjal mindig gond van, hogy túl száraz lesz vagy megkeményedik (ezzel örökké harcolok)

A csirkemáj szerintem elronthatatlan.

Ha kipróbáltad, jelezz ,milyen lett :)

Üdv: Rita

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-04-09 11:07

Kedves Eszkimoo!
Gondolom csirkemájjal is működik a recept,nem vagyok oda a disznómájért...
Üdv.:zsuzsi

644
sertésmáj 0.5 kg
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 5 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
tej 3 dl
fokhagyma 2 gerezd