r
Nosalty Logó

Pirított máj á la Éva néni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pirított máj á la Éva néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2571 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 644 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    117 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    464 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1094 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 2571 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a fokhagymás tejbe a májat, ezt lecsepegtetjük, felszeleteljük, bedörzsöljük borssal.
  2. Lisztbe mártva, forró olajban kisütjük. Kiszedjük egy tálba és megsózzuk, majd lefedjük, hogy puha maradjon.
  3. Ezalatt az olaj annyira kihűlt, hogy a fél citrom levét belecsavarhatjuk, még sózom, borsozzuk keveset és rálocsoljuk a májra. Megszórjuk friss petrezselyem zöldjéével
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9795
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gergely Éva, Erdélyi ízek recepteséből választottam a mai fő fogást. Bár egész egyszerű,  a petrezselymes fűszerezés mégis egy  tavaszias ízvilágot hozott. A recept említést tesz arról, hogy lehet a máj zsírjában megdinsztelni aranysárgára két fej aprózott hagymát és azt locsolni a májra. Köretnek pirított burgonyát kínál. Én gombolyagon főtt pityókával tálaltam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...