Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska kicsit másként

Sztrapacska kicsit másként
Sztrapacska kicsit másként
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem szerettem a sztrapacskát, valami nekem mindig hiányzott belőle. Akárhol is ettem ezt az ételt, sosem nyerte el a tetszésemet. Kitaláltam hát otthon, hogy ízesítem egy kicsit kaporral, és fokhagymával. Na, így már az egyik kedvenc ételem lett. :)
Azt sem szerettem benne, hogy száraz és fullasztó volt az egész olykor. Így saját ízlés szerint összekevertem nagyobb mennyiségű tejföllel a túrót, azt pedig a sztrapacskával. Így nagyon jól átjárja a fűszer az étel minden egyes részét.
Remélem másnak is ízleni fog, ha kipróbálásra kerül otthon. :)
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apróra lereszeljük. (Ha nagyon sok a leve, akkor egy kicsit le szoktam önteni róla.)
  2. Belerakjuk a tojást, és egy nagyobb csipetnyi sót. Majd annyi lisztet, hogy nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagú legyen.
  3. Teszünk fel vizet forrni, majd nokedliszaggatón kiszaggatjuk. Közben a császárszalonnát kockára vágjuk és megsütjük.
  4. A császárszalonna kevés zsírjával egy tepsit kikenünk, ebbe tesszük a kész sztrapacskát.
  5. A tejföl kb. felével összekeverjük a túrókat. Rakunk bele ízlés szerint kaprot, és zúzott fokhagymát. Ha szükséges, néha borsot is.
  6. Aztán összekeverjük az egészet a sztrapacskával, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és rászórjuk a sült császárszalonnát.
  7. Előmelegített sütőben szépre sütjük.


 

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 459
elküldve: 13
receptkönyvben: 236
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ammesz

Mióta szakács: 2012.08.11.
6 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sztrapacska, juhtúrós-kapros sztrapacska, fokhagymás-kapros sztrapacska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ammesz
Ammesz / Ammesz Wed, 2012-08-29 16:02

Remélem egyszer én is járok arra és megkóstolhatom a sztrapacskájukat:-)

tinci30
tinci30 Thu, 2012-08-16 16:04

Én sztrapacskát minden móson imádom...egyszerűen nem lehet rosszul csinálni....egy biztos...a legfincsibbet én is Besztercebányán ettem egy út melletti kis étteremben,egy időbe rendszeresen jártunk arra és egy tál sztarpacskára mindíg betértünk:)))

1151
burgonya 1 kg
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
juhtúró 10 dkg
tehéntúró 10 dkg
tejföl 450 g
császárszalonna 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint