Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sztrapacska Csilla konyhájából

Káposztás sztrapacska Csilla konyhájából
Káposztás sztrapacska Csilla konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, finom, laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát megmossuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon, felaprított szalonnán megfonnyasztjuk.
  3. Rátesszük a fűszerpaprikát és a megmosott savanyú káposztát. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a lisztet (galuskatésztánál kicsit hígabb állagút kapjunk).
  5. Sós, forró vízbe szaggatjuk.
  6. Ha feljött a víz tetejére, átszedjük a káposztás alapba, és összekeverjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás sztrapacska, sztrapacska káposztásan, káposztás sztrapacska másképp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovácsnéjoli
kovácsnéjoli Sat, 2016-04-02 08:11

Én édes káposztával készítettem el, dinszteltem kicsit savanyítottam, úgy is nagyon finom lett! :)

pataygyz
Zoli / pataygyz Sat, 2015-03-07 11:57

Kedves Csilla!
Nagy tisztelője vagyok a konyhaművészetednek, de ez esetben ellent kell mondanom.
Amit főztél az nem sztrapacska, hanem káposztás haluska. A " Jó tót atyafiak" egyetlen egy haluskát hívnak sztrapacskának, a juhtúrósat, szlovák nevén " bryndzové halusky" . Az összes, az általad is leírt módon, reszelt krumplival készítettnek "halusky ", galuska a neve. Amennyiben a káposzta mellett juhtúró is lenne rajta, joggal nevezhetnénk káposztás sztrapacskának, de így nem. Röviden ennyi a haluska és a sztrapacska autentikus leírása. Szeretném figyelmedbe ajánlani a kis Nógrád megyei faluban, Vanyarcon minden év szeptemberében megrendezésre Kerülő " Haluska Fesztivált", ahol több, mint húszféle feltétű haluskát, így sztrapacskát is lehet kóstolni. Egyébként egynapos kirándulásnak sem rossz. Az időpontot a falu honlapján meg lehet nézni. Egyáltalán nem szerettelek volna kioktatni ( remélem nem is veszed annak), csak pontosítani a haluska - sztrapacska elnevezést.
További sok - sok jó receptet és gyönyörű tálalást kívánok:
Zoli

990
savanyú káposzta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
füstölt szalonna 20 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 6 közepes db
finomliszt 50 dkg