r
Nosalty Logó

Ízletes sztrapacska gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Ízletes sztrapacska gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 716 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1429 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 716 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.8 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    402 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 1429 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felforrósított zsíron kisütjük a baconkockákat, legvégén hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, melyet állandó kavargatás közben üvegedésig párolunk. 4 ek. tejföllel fellazítjuk az egészet. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Közben vizet forralunk, és a sztrapacskát előírás szerint megfőzzük (pár perc). Adagonként, szűrőkanállal kiszedjük a víz felszínére került nudlikat, és a tejfölös masszához adjuk. A végén óvatosan összekeverjük, megszórjuk kaporral, rámorzsoljuk a túrót, és jó forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 50628
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 23.

Ajánló

Ha van kéznél juhtúró, vegyítsünk belőle a tehéntúróba fele-fele arányban. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ízletes sztrapacska gyorsan
Marti48 317 recept

Bármily okból, van amikor jól jön egy gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebed. Ezt az ételt ezúttal maradék túróból és készen vásárolt (hűtőpult) sztrapacskából készítettem. (Sajnos a hozzávalókban nincs feltüntetve, ezért írom ide. A házi receptem egyébként megtalálható az oldalamon.)

Hozzászólások

Marti48

Köszönöm szepen! Üdvözlettel, Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.