r
Nosalty Logó

Sztrapacska kicsit másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sztrapacska kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4578 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5579.7 g
  • Cink
    270 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    214 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 4578 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apróra lereszeljük. (Ha nagyon sok a leve, akkor egy kicsit le szoktam önteni róla.)
  2. Belerakjuk a tojást, és egy nagyobb csipetnyi sót. Majd annyi lisztet, hogy nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagú legyen.
  3. Teszünk fel vizet forrni, majd nokedliszaggatón kiszaggatjuk. Közben a császárszalonnát kockára vágjuk és megsütjük.
  4. A császárszalonna kevés zsírjával egy tepsit kikenünk, ebbe tesszük a kész sztrapacskát.
  5. A tejföl kb. felével összekeverjük a túrókat. Rakunk bele ízlés szerint kaprot, és zúzott fokhagymát. Ha szükséges, néha borsot is.
  6. Aztán összekeverjük az egészet a sztrapacskával, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és rászórjuk a sült császárszalonnát.
  7. Előmelegített sütőben szépre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31109
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem szerettem a sztrapacskát, valami nekem mindig hiányzott belőle. Akárhol is ettem ezt az ételt, sosem nyerte el a tetszésemet. Kitaláltam hát otthon, hogy ízesítem egy kicsit kaporral, és fokhagymával. Na, így már az egyik kedvenc ételem lett. :) Azt sem szerettem benne, hogy száraz és fullasztó volt az egész olykor. Így saját ízlés szerint összekevertem nagyobb mennyiségű tejföllel a túrót, azt pedig a sztrapacskával. Így nagyon jól átjárja a fűszer az étel minden egyes részét. Remélem másnak is ízleni fog, ha kipróbálásra kerül otthon. :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek