Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell Dubarry módra Tomatotree-től

Csirkemell Dubarry módra Tomatotree-től
Csirkemell Dubarry módra Tomatotree-től
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük. Csak, mert fincsi! :) Minden benne van, amit szeretünk: hús, zöldség, tejföl, sajt.

Azért arra kíváncsi lennék, mi köze van a szerencsétlen francia asszonyhoz, aki utóbb a quillotine alatt végezte. Hmmm.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, és 3-3 szeletbe vágjuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és egy fél órára félretesszük.
  2. Közben a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben egy pici ecettel majdnem puhára főzzük.
  3. Olajat hevítünk, a húst lisztbe forgatjuk, és a szeleteket mindkét oldalon gyorsan kisütjük. Miután mindegyiket átsütöttük, visszapakoljuk a serpenyőbe, és kevés vizet aláöntve fél óráig pároljuk.
  4. A vajon a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, felforraljuk, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, a reszelt sima és füstölt sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A  hússzeleteket hőálló üvegtálba egymás mellé lerakjuk, egyenletesen elterítjük rajta a karfiolrózsákat, leöntjük a mártással, megszórjuk reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
  6. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 919
elküldve: 18
receptkönyvben: 689
elkészítve: 47/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos csirke, csőben sült csirkemell, tejszínes sajtos csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eletke
Eletke / eletke Thu, 2013-03-28 11:15

Most sul a sutoben, a szosz kellemes lett, szoval a vegeredmenynek is annak kell lennie!;-)e

katalinka3
katalinka3 Sun, 2012-11-04 19:39

Katalinka3. Ez a recepted a csirkemellel, nagyon finom lehet. Elkészítem. Egyébként a sertésbordás változatot is szeretem. A csirkemelles változata - talán - még gyorsabb, és könnyebben emészthetőbb. Ügyes, jó újítás volt részedről. Gratulálok. Katalinka3.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-11-04 20:30

Köszönöm, Katalinka3! :)
Nálunk a család 3/4 része csak baromfihúst eszik, ezért én a legtöbb receptet ennek megfelelően újragondolom. És legtöbbször amit karajból el lehet készíteni, az csirkemellből is finom. :) Úgyhogy biztatlak az elkészítésre! Gigi

451
csirkemell filé 1 db
karfiol 1 közepes fej
finomliszt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint