r
Nosalty Logó

Csirkemell Dubarry módra Tomatotree-től

Tomatotree
Csirkemell Dubarry módra Tomatotree-től
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

455
Kalória
27.9g
Fehérje
22.3g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
144.5g
Víz
161.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, és 3-3 szeletbe vágjuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és egy fél órára félretesszük.
  2. Közben a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben egy pici ecettel majdnem puhára főzzük.
  3. Olajat hevítünk, a húst lisztbe forgatjuk, és a szeleteket mindkét oldalon gyorsan kisütjük. Miután mindegyiket átsütöttük, visszapakoljuk a serpenyőbe, és kevés vizet aláöntve fél óráig pároljuk.
  4. A vajon a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, felforraljuk, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, a reszelt sima és füstölt sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A hússzeleteket hőálló üvegtálba egymás mellé lerakjuk, egyenletesen elterítjük rajta a karfiolrózsákat, leöntjük a mártással, megszórjuk reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
  6. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretjük. Csak, mert fincsi! :) Minden benne van, amit szeretünk: hús, zöldség, tejföl, sajt. Azért arra kíváncsi lennék, mi köze van a szerencsétlen francia asszonyhoz, aki utóbb a quillotine alatt végezte. Hmmm.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...