r
Nosalty Logó

Szilvás pulykamellel töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tenger
Szilvás pulykamellel töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra, apulykamellet kisebb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  3. Ízlés szerint fűszerezve, kevés vízzel vagy fehérborral közepes lángon puhára pároljuk.
  4. Közben a szilvát kimagozzuk, felaprítjuk.
  5. A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
  6. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejét kivájjuk, és szintén felkockázzuk.
  7. A puha húshoz keverjük a padlizsánkockákat, pár percig együtt pirítjuk.
  8. A tűzről levéve jöhet bele a szilva és a dió. (Az eredeti recept szerint egy nyers tojás is.)
  9. A fél padlizsánokat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, és megtöltjük a raguval.
  10. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5211
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Ajánló

Pita vagy rizs jöhet mellé szerintem, bár mi magában ettük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pénteki metró újság konyha rovatában leltem. Bizonyára nem csak nekem tetszett meg a padlizsán-szilva kombináció, de ha valaki nem olvasta volna...:-) "A Két cica konyhája" alkotása. Különlegesen finom, pikáns, melengető. Érdemes megkóstolni. Hús nélkül is nagyon el tudom képzelni!!

Hozzászólások

Szöszi konyhája

Már el is mentettem a Receptkönyvembe. Imádom a padlizsánt és ezt!!!! meg kell csinálnom!!! Köszönöm

tenger

Már érdemes volt feltenni, örülök, hogy tetszik. :-) A padlizsán nálam is naponta jöhetne. Még az ?sszel megcsinálom hús nélkül is, hogy még jobban érvényesüljön a szilva-padlizsán duó. Láttam a szépséges frankfurti koszorúdat, várok a következ? ünnepi alkalomra, hogy elkészítsem!

Boribon

Kedves Tenger, en is nagyon szeretem a padlizsant es ez a recept nekem is nagyon tetszik. Koszi!

tenger

Kedves Boribon, próbáld ki! :-) Köszönjük a "Két macská"-nak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.