r
Nosalty Logó

Szilvás-marcipános kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-marcipános kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 498 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, egy kis kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a két egész tojást, a vajat, a vaníliás cukrot, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. A részeket nyújtsuk kb. 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkra, és reszeljük rá a marcipánt. Tekerjük fel hosszában, mint egy bejglit, majd a tortaforma közepén elkezdve tekerjük fel, mint egy csigaházat. :) A maradék két résszel is így járunk el, és folytatjuk a forma kitöltését. (Az sem baj, ha marad két-három centi a forma és a tészta között, így nem lesz annyira magas mint az enyém... és talán sütés után is látszani fognak a tekervények! ) :)
  4. A szilvát négyfelé vágjuk, és a gerezdeket a csigavonal mentén, szorosan a tésztába szurkáljuk. A végén úgy kell kinéznie, mint egy virág zárt szirmai! :)
  5. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

A Kifőztük táblamagazin most megjelent, szeptemberi számában találtam tegnap... és nem tudtam ellenállni! A kalács gyönyörű, ünnepi és fantasztikus ízharmóniát érezhet, aki végül is elkészíti. Az eredeti recept kétféle tönkölyliszttel készült, az arányok pedig: 30 dkg fehér tönkölyliszt és 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek