r
Nosalty Logó

Szilvás-marcipános kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-marcipános kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 498 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, egy kis kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a két egész tojást, a vajat, a vaníliás cukrot, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. A részeket nyújtsuk kb. 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkra, és reszeljük rá a marcipánt. Tekerjük fel hosszában, mint egy bejglit, majd a tortaforma közepén elkezdve tekerjük fel, mint egy csigaházat. :) A maradék két résszel is így járunk el, és folytatjuk a forma kitöltését. (Az sem baj, ha marad két-három centi a forma és a tészta között, így nem lesz annyira magas mint az enyém... és talán sütés után is látszani fognak a tekervények! ) :)
  4. A szilvát négyfelé vágjuk, és a gerezdeket a csigavonal mentén, szorosan a tésztába szurkáljuk. A végén úgy kell kinéznie, mint egy virág zárt szirmai! :)
  5. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2697
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Kifőztük táblamagazin most megjelent, szeptemberi számában találtam tegnap... és nem tudtam ellenállni! A kalács gyönyörű, ünnepi és fantasztikus ízharmóniát érezhet, aki végül is elkészíti. Az eredeti recept kétféle tönkölyliszttel készült, az arányok pedig: 30 dkg fehér tönkölyliszt és 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek