Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek a formáját is az interneten találtam, az elkészítését pedig én az én családom részére (az ízvilágukat figyelembe véve) így képzeltem el. Ez is csak egy ötlet, amit továbbgondolhattok kedves szakácstársaim!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

ajánlat

Vendégváráshoz 1-1 kis virágot lehet számolni, kis tányéron, szalvétával még mutatós is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tésztához valókból kalácstésztát dagasztunk.
  3. Fél óra pihentetés után, 4 db 9 dkg-os, és 20 db kisebb cipócskát formálunk a tésztából (nem baj, ha egy-két kis cipóval több jön ki).
  4. Negyedóra múlva a 4 db nagyobb cipócskát szép kerekre nyújtjuk.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és rárendezzük a kis kerek tésztaköröket úgy, hogy a széleik ne érjenek össze. A tésztaszéleket megkenjük tojással.
  6. A kisebb cipócskákat kinyújtjuk akkorára, hogy a közepükbe tett 1/2 ek szilvalekvárt be tudjuk csomagolni, összenyomkodni és kerek gombócokká formálni.
  7. A tepsin lévő körökre rakunk körbe 5-6 db-ot szintén úgy, hogy kis távolság legyen közöttük. Úgyis összekelnek, de úgy lesz jó. Ha készen vagyunk, hagyjuk szépen megkelni.
  8. Majd a körök közepét és a gombócokat is megkenjük tojással, a közepükbe 3 db félbevágott fügét rendezünk, 3 ek diót szórunk csak a fügékre, és 170 fokos sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 018
elküldve: 4
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fügés-diós kalács, szilvalekváros fügés-diós kalács, fügés-diós kelt tészta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-12-28 12:46

Drága Anci!
Hogy ezt miért nem vettem észre eddig? Ez szenzációs recept. Mintha nekem találtad volna ki. Hálás köszönet érte. Már le is nyúltam.
Szeretnék Boldog, eredményekben gazdag Új Esztendőt kívánni Neked és kedves családodnak.

Szeretettel: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2014-01-08 16:03

Drága Évi néni !

Nagyon örülök, hogy megnyerte a tetszésedet ez a recept. Ezért is érdemes volt feltenni ! Köszönöm a kedves szavakat és a jókívánságokat !
Boldog Újesztendőt kívánok én is neked és az egész kedves családodnak !
Sok szeretettel: Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-01-08 20:21

Drága Anci!
Két 18 cm-es formában sütöttem meg ezt a finomságot és kb. 5 perc alatt elfogyott, pedig még szinte bugyogott benne a lekvár. Szenzációsan finom lett. Hálás köszönet ezért a nagyszerű receptért.

Szeretettel: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2014-01-15 11:44

Drága Évi néni !
Nagyon örülök, hogy nálatok is sikert aratott ez a süti !
Nagyon szívesen és én is köszönöm a sok, finom receptet,amivel te
örvendeztetsz meg minket ! Szeretettel: Anci

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Mon, 2013-03-18 17:39

Kedves Anci! Most akadtam a csodás virágaidra. Hja kérem akinek van szirupban eltett fügéje, hát most nagyon irigyellek. :-) Ugyanis a kedvenc gyümölcsöm, de még soha nem jutott eszembe, hogy télre is elrakjak a jóból. Jól jönne a receptje. Szép tavaszi napokat! Üdv. Gubigabi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-03-25 17:19

Kedves gubigabi !
Leírom neked szívesen: Az érett fügéket megmossuk,és amennyi a gyümölcs súlya, annyi cukorral és kevés vízzel ( amit úgyis elforr )felteszem főni.Amikor már a víztartalmát teljesen elforrta, szoktam beletenni egy csipet citromsavat, olyan jó kis pikáns ízt ad neki, majd kis méretű üvegekbe töltöm
mindenestől, még tartósítót sem teszek rá, lekötöm, bebugyolálom és hagyom kihűlni.
Ha tudtam segíteni, örülök neki ! Sok sikert !Neked is szép Tavaszi napokat kívánok ! Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-02-10 10:07

Drága Anci!
Ez aztán a fantasztikus recept (mintha nekem találtad volna ki). Imádlak érte és nagyon köszönöm. Szeretettel: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-02-10 17:58

Kedves Évi néni !
Nagyon örülök, hogy tetszett a recept és annak is, hogy örömet tudtam okozni vele !
Sok szeretettel: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 11:42

Kedves Anci!

Igazat adok Tormának: Te tényleg ezen csodás Új esztendőben: szárnyalsz!! :)
Valami fantasztikusan csodás étkek, sültek, sütik kerülnek ki a kezeid alól.:-)
Köszönöm szépen.
Fügét még nem ettek,a család datolya párti, na és persze a banán, mandarin, elmaradhatatlan, - majd most kipróbálják,....:-)
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-01-12 11:18

Kedves Torma !
Hát a fantáziám legalább szárnyalhat !Volt két üveg szirupban eltett fügém, ( saját termés )
valamibe be akartam használni. Még + diót szórtam a tetejére, adtam a kalóriáknak !Puszi: Anci

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-01-12 10:44

Ancikam! Te szárnyalsz!!! Csodasak, gratulálok, csak igy tovabb! Mentettem a recit, puszi, T:)

1104
finomliszt 60 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 7 dkg
margarin 5 dkg
tojássárgája 2 db
1 tk
tej 4 dl
tojás 1 db
szilvalekvár 50 dkg
füge 12 db
dió 10 dkg
cukor 1 ek