r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Sylvia konyhájából

Macska
Szilvás lepény Sylvia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

490
Kalória
10.4g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
173.2g
Víz
130.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
25.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1039.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 2931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a zsírt, egy evőkanál cukrot és a csipet sót összekeverjük. Csak annyira, hogy nagyjából elkeveredjenek.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és összedolgozzuk. Nem kell hosszasan gyúrni a tésztát, csak néhány perc alatt összeállítani.
  3. A tepsibe belenyomogatjuk a tésztát, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. A megmosott, kimagozott szilvát sűrűn egymás mellé tesszük a héjával felfele, és megszórjuk bőven fahéjjal (már aki szereti) és a cukorral. (A cukor mennyisége függ a gyümölcs érettségétől is, általában 4-6 evőkanál cukrot szoktam használni.)

A tetejére

  1. A tejfölt, a tojást és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd rákanalazzuk a szilva tetejére.
  2. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  3. A szeleteléssel legalább addig kell várni, amíg langyosra nem hűl, mert nehéz kiszedni szépen a szeletkéket. (Ezt nekünk nem mindig sikerül kivárni :-) )

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6

Nagyon sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű lepénykét, sokféle verzióban. Természetesen nyáron friss gyümölcsből készül, de mindig fagyasztok le néhány kiló szilvát, hogy télen se álljon meg a tudomány. A sárgabarackos verzió is versenyben van, hogy melyiket szeretjük jobban, de egyelőre még nem sikerült eldönteni.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek