Szilvás lepény Sylvia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
133g szilva58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
55g tejföl109 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
490
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
800g szilva346 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
330g tejföl653 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2931
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g mangalica zsír26 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
-
46.1g szilva20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
19g tejföl38 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
Összesen
169
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 173.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
490
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 134.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3989.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1051 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1568 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.2 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1039.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1511 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1337 micro
Összesen
2931
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 dl tej
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 teáskanál fahéj
A tetejére
-
330 g tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tojást, a zsírt, egy evőkanál cukrot és a csipet sót összekeverjük. Csak annyira, hogy nagyjából elkeveredjenek.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és összedolgozzuk. Nem kell hosszasan gyúrni a tésztát, csak néhány perc alatt összeállítani.
- A tepsibe belenyomogatjuk a tésztát, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
- A megmosott, kimagozott szilvát sűrűn egymás mellé tesszük a héjával felfele, és megszórjuk bőven fahéjjal (már aki szereti) és a cukorral. (A cukor mennyisége függ a gyümölcs érettségétől is, általában 4-6 evőkanál cukrot szoktam használni.)
A tetejére
- A tejfölt, a tojást és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd rákanalazzuk a szilva tetejére.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
- A szeleteléssel legalább addig kell várni, amíg langyosra nem hűl, mert nehéz kiszedni szépen a szeletkéket. (Ezt nekünk nem mindig sikerül kivárni :-) )
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 42699
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
Macska
42 recept
Nagyon sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű lepénykét, sokféle verzióban. Természetesen nyáron friss gyümölcsből készül, de mindig fagyasztok le néhány kiló szilvát, hogy télen se álljon meg a tudomány. A sárgabarackos verzió is versenyben van, hogy melyiket szeretjük jobban, de egyelőre még nem sikerült eldönteni.