r
Nosalty Logó

Szilvás frangipán lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Szilvás frangipán lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    272.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 4560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lepényhez összeszitáljuk a lisztet a porcukorral és egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a citromhéjat és a felkockázott, hideg vajat, majd kézzel elnyomkodjuk benne, amíg vizes homok állagú nem lesz.
  3. A közepébe egy mélyedést nyomunk és beleütünk egy tojást, majd villával elkeverjük. Hozzáadunk 1 ek vizet, majd kézzel gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges.
  4. Egy lisztezett felületre öntsük a masszát és kézzel állítsuk össze. Fóliázzuk be, majd hűtőben hagyjuk pihenni legalább egy órát.
  5. Hűtőből kivéve lisztezett munkafelületre tesszük és hagyjuk 10 percig ülni, hogy kicsit kiengedjen. Kinyújtuk kb. 30 centis lapra.
  6. Egy piteformát kivajazunk és lisztezünk, majd óvatosan belehelyezzük a kinyújtott tésztát és az ujjunkkal belenyomkodjuk. Egy éles késsel levagdossuk a szélét és ismét hűtőbe tesszük.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  8. A formát elővesszük a hűtőből, az alját megszurkáljuk egy villával. Kibéleljük sütőpapírral és kis súlyt helyezünk rá. 15 percig így sütjük, majd levesszük a súlyt és a sütőpapírt.
  9. A másik tojást felverjük 1 ek tejjel és megkenjük vele a pitetészta belsejét. További 7-8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  10. A töltelék elkészítéséhez a vajat krémesre keverjük a cukorral és a citromhéjjal. Legalább 5 percig keverjük!
  11. Egyesével hozzáütjük a tojásokat és jól elkeverjük közöttük a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy a szélét a tálnak lekaparjuk néha.
  12. Hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet, a vanília- és mandulaaromát és egy csipet sót. Elkeverjük.
  13. A tölteléket a formába öntjük és elegyengetjük a tetejét.
  14. A szilvákat megmossuk és hosszában felszeleteljük.
  15. A széléről kiindulva egymás melé tesszük a szeleteket és spirálosan visszük körbe, amíg el nem érjük a közepét.
  16. További 40-45 percig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul és szép aranybarna színe nem lesz.
  17. Sütőből kivéve a tetejét megkenjük egy kevés mézzel és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 984
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Langyosan fogyasszuk, ha kihűl eléggé száraz lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!