r
Nosalty Logó

Szilvás-gesztenyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Szilvás-gesztenyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 2860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. A tojást hozzáütjük, és ezt az egészet tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk-kilisztezünk, ebbe tesszük bele a tésztát, és kézzel elrendezgetjük úgy, hogy legyen egy kis széle is. Villával megszurkáljuk, pár percre a hűtőbe tesszük.Ha kerámia formát használunk, akkor hideg sütőbe dugjuk 200 fokra, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha hagyományos formába tettük, akkor csak annyiban változik, hogy előbb előmelegítjük a sütőt.
  3. Amíg sül a tészta, a még fagyos gesztenyemasszát lereszeljük, hozzáöntjük a tejet. A tojásokat külön felverjük, és úgy öntjük hozzá a tejes gesztenyéhez. A szilvát kimagozzuk, felnegyedeljük. Fahéjjal és porcukorral megszórjuk.
  4. A szilvákat hozzákeverjük a gesztenyéhez, és a megsült tészára öntjük. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3234
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-gesztenyés pite
dorcus89 81 recept

Rengeteg szilva maradt a nyárról, ezt még akkor megpucolva-megtisztítva fagyasztottuk így ilyenkor ezt csak kikapom a fagyból, és már mehet is levesbe, süteménybe. Gesztenyének meg hát szezonja van, ezért az is van a fagyasztóban, de sütni is lehet, és úgy pürésíteni. Kinek, hogy tetszik. Ez a recept rendkívül egyszerű. Egyik reggel megláttam a receptet, és már 1 óra múlva kész is volt, amíg sült, addig pedig elkészültem a karácsonyi dekorációval is a lakásban. A recept Papp Emesének (a Soufflée cukrásza) az érdeme.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?