Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-gesztenyés pite

Szilvás-gesztenyés pite
Szilvás-gesztenyés pite
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg szilva maradt a nyárról, ezt még akkor megpucolva-megtisztítva fagyasztottuk így ilyenkor ezt csak kikapom a fagyból, és már mehet is levesbe, süteménybe. Gesztenyének meg hát szezonja van, ezért az is van a fagyasztóban, de sütni is lehet, és úgy pürésíteni. Kinek, hogy tetszik. Ez a recept rendkívül egyszerű. Egyik reggel megláttam a receptet, és már 1 óra múlva kész is volt, amíg sült, addig pedig elkészültem a karácsonyi dekorációval is a lakásban.

A recept Papp Emesének (a Soufflée cukrásza) az érdeme.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. A tojást hozzáütjük, és ezt az egészet tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk-kilisztezünk, ebbe tesszük bele a tésztát, és kézzel elrendezgetjük úgy, hogy legyen egy kis széle is. Villával megszurkáljuk, pár percre a hűtőbe tesszük. Ha kerámia formát használunk, akkor hideg sütőbe dugjuk 200 fokra, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha hagyományos formába tettük, akkor csak annyiban változik, hogy előbb előmelegítjük a sütőt.
  3. Amíg sül a tészta, a még fagyos gesztenyemasszát lereszeljük, hozzáöntjük a tejet. A tojásokat külön felverjük, és úgy öntjük hozzá a tejes gesztenyéhez. A szilvát kimagozzuk, felnegyedeljük. Fahéjjal és porcukorral megszórjuk.
  4. A szilvákat hozzákeverjük a gesztenyéhez, és a megsült tészára öntjük. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 441
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés pite, pitetora, szilvás pite, fahéjas szilvás pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2013-10-27 11:57

Egészségetekre! Most abszolút szezonja van, érdemes készíteni, én is hamarosan nekiállok! :)

357
finomliszt 20 dkg
porcukor 6 dkg
margarin 14 dkg
tojás 1 db
gesztenyemassza 25 dkg
tej 1.5 dl
tojás 2 db
szilva 30 dkg
porcukor 1 ek
fahéj 0.5 kk