Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sangria-krémes szelet

Sangria-krémes szelet
Sangria-krémes szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságban volt a recept, pár éve húsvétra készítettük, csak akkor vörösborral, mivel az eredeti receptben úgy írja. Idén Valentin napra készült a süti sangriával, mivel már régóta kiszerettem volna próbálni. Nagyon finom pikáns-savanykás, igazából azoknak ajánlom, akik szeretik a sangriát.

hozzávalók / 4 adag

A kakaós piskótához

A sárga piskótához

A sangria krémhez

Máz a tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat kisütjük.
  2. A sangriában megfőzzük a pudingokat.
  3. A zselatint elkészítjük az utasitás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel habosra keverjük, közben hozzáadjuk a megolvasztott zselatint.
  4. A habot belekeverjük a kihűlt pudingba, és megkenjük a kakaós lapot.
  5. A porcukrot elkeverjük a sangriával, és lekenjük a kalács tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 847
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sangríás szelet, krémes sütemény, sangría pudingos süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cocoabox
cocoabox Sat, 2013-03-30 11:01

Az ásványvíz bubis legyen? Mármint a szénsav a lényeg? Mentessel / csapvízzel nem lesz jó?

772
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kk
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
sangria 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 10 dkg
tejszínhab por 12 dkg
ásványvíz 2 dl
zselatin 20 g
porcukor 5 ek
sangria 0.5 dl