Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Renike konyhájából

Szilvás gombóc Renike konyhájából
Szilvás gombóc Renike konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy csomó szilvát, hogy dzsemet csináljak belőle. Volt köztük pár éretlen szilva, amit kivettem és félreraktam. Ezek mind megértek, és gondoltam, csinálok velük valamit, és így lett szilvás gombóc estére. JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát odarakjuk főni. Ez idő alatt a szilvát megmossuk, és kimagozzuk. Miután megfőttek a pityókák, meghámozzuk és összetörjük.
  2. Belerakjuk a tojást, sót, zsírt, margarint vagy vajat, a lisztnek meg a búzadarának a felét, és összegyúrjuk. Ezután a többi lisztet meg búzadarát is belegyúrjuk.
  3. Vizet rakunk oda főni. Ez idő alatt a tésztának a negyedét kivesszük, és kinyújtjuk, ezt kockára vágjuk, és mindegyikbe beleteszünk fél-fél szilvát, és gombócokat csinálunk belőle.
  4. A gombócokat beletesszük a fövő vízbe.
  5. A zsemlemorzsát megpirítjuk. Miután megvan, cukorral összekeverjük.
  6. Miután a szilvás gombóc kész, beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába, és kész is. JÓ ÉTVÁGYAT!
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 932
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Renike04

Mióta szakács: 2014.07.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvatöltelékes gombóc, burgonyagombóc szilvával töltve, szilvás burgonyagombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pleasure
pleasure Sun, 2017-10-22 20:02

nagyon rossz lett, majdnem egy 1 kg lisztett felvett a tészta és még igy is ragados nyulos lett, kifolyt a szilva leve nem lehetett belöle szépen gombocokat formálni. nem fött meg redessen, ráadásul az egész tömör tészta volt szinte belül. a tészta receptje nekem nagyon nem jött be,azért csak ilyen nyomi gombocokat sikerült összehozi.

707
burgonya 5 db
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
sertészsír 1 ek
margarin 1 ek
búzadara 5 púpozott ek
szilva 20 db
zsemlemorzsa 10 dkg
cukor 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl