Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Ágica konyhájából

Szilvás gombóc Ágica konyhájából
Szilvás gombóc Ágica konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb vizsgatétel:) ÉS nagyon szeretjük:)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük és kihűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
  2. Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kisujjnyi vastagságúra, majd késsel kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére helyezzük a kimagozott, fahéjas porcukorral megtöltött szilvákat. A négyzetek sarkát a szilvaszemekre hajtjuk úgy, hogy a tészta sarkai egy pontban találkozzanak. A szilvaszemeket borító tészta széleit és összeérő sarkokat finom mozdulatokkal összenyomkodjuk, ügyelve arra, hogy a tészta mindenhol egyenlő vastagságban borítsa a szilvaszemet. Ezután tenyerünkkel gömbölyűre formáljuk a gombócokat.
  3. A gombócokat sós, mérsékelten forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a gombócokat. Lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 9 055
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvatöltelékes gombóc, burgonyagombóc szilvával töltve, szilvás gombóc házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

646
burgonya 1 kg
finomliszt 250 g
tojás 2 db
1 csipet
vaj 100 g
zsemlemorzsa 125 g
porcukor 100 g
fahéj 1 ek