Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc MásTésztában

Szilvás gombóc MásTésztában
Szilvás gombóc MásTésztában
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tanácstalan diétázóként nagy kihívás előtt is álltam, amikor kölyökkorom népszerű elemét, a szilvás gombócot akartam reprodukálni. Szerencsére a diétával töltött idő és a kreativitás exponenciálisan nő, így elég hamar megalkottam a szilvás gombóc azon elvetemült változatát, mely egyszerű, kiváló tápértékekkel rendelkezik, és szakasztott olyan, mint az eredeti! (Neeem, mert jobb!:))

 

Tápérték adatok! 12 darab golyót számláltunk a végén, fél-fél szilvával... egy darab: 93 kcal, 9,7 g fehérjét, 9,3 g szénhidrátot (3 g rost!), 1,9 zsírt tartalmaz!

Akit érdekel még több finom, diéta-barát recept, az csatlakozzon a MásTészta facebook oldalamhoz, vagy látogasson el a blog oldalra is!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábasban tegyünk fel vizet forrni.
  2. A szilvákat magozzuk ki, vágjuk fel (fél darabokra, ha valami mutáció folytán nagyon nagyok, akkor negyedekre...), és szórjuk be kis fahéjjal, esetleg édesítővel. A víz forr, a szilva vár.
  3. A túrót összedolgozzuk a zabpehellyel, zabkorpával, tojásokkal, édesítővel, fehérjeporral, minden jóval, sok-sok fahéjjal. Adagoljuk bele a vizet - először csak fél decit -, majd érdemes egy 5-10 percre nyugton hagyni, hogy szépen összeálljon.
  4. Ha eljött az idő, gyors állapot-ellenőrzés: ha túl híg lenne, akkor zabliszttel korrigáljuk, ha valami miatt nagyon beszívta volna a folyadékot, akkor még egy nagyon pici vizet öntsünk hozzá. A lényeg, hogy egy formálható, rugalmas, nem folyós, hanem szépen összedolgozható tésztát kapjunk.
  5. Ha elértük ezt a textúrát, akkor vizes kézzel szedjünk ki egy kis kupacot, és formáljunk golyókat úgy, hogy közben egy-egy szilvaszemet rejtünk a közepébe. Aki nagy szilva - fun, az akár két felet is beletolhat a tésztába, de akkor készüljön fel, hogy ágyúméretű gombócokat lát viszont a tányérján.:)
  6. Ha felsorakoztak a golyszlik, és lobog a víz, akkor hajítsuk bele őket, és várni, várni, váááárniii... Türelmes kivárás után a felbukkanó gombócokat ki lehet kapdosni, és mindenféle jó dologban meghempergetni...
  7. Elengedhetetlen záró mozzanata a gombóckészítésnek a hempergés. Mármint a golyók részéről.:)
    Zsemlemorzsa barátunkat kizárva a versenyből inkább az alábbi díjnyertes, egyszerű és totál diéta-barát opciót találtam: zabkorpa és búzacsíra mix, pici fahéjjal.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diétás gombóc, szilvás gombóc, proteines süti, reform gombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makka
Makka / Makka Mon, 2014-07-21 12:41

Szia!

Nekem nagyon tetszenek a receptjeid, de sok receptet azért nem tudok kipróbálni, mert gondot okoz a fehérjepor helyettesítése. lehet egyáltalán valamivel helyettesíteni? Én nem vagyok sportoló ezért csak a főzéshez nem vennék ilyen port (ami mellesleg nagyon drága, meglepődtem:)) ellenben igyekszem odafigyelni mit eszem.

Evus81
Evus81 Thu, 2013-09-12 20:18

Édes recept! No, és a leírás is az! "zsemlemorzsa barátunkat kizárva a versenyből ..." :-) nagyon kedves a stílusod! A szilvás gombóc nekem is nagy kedvencem, és IR-esként örülök, hogy nem kell lemondanom róla. Mentve

420
zabpehely 100 g
zabkorpa 50 g
sovány túró 300 g
fehérjepor 50 g
tojás 2 db
szilva 30 dkg
fahéj 2 kávéskanál
folyékony édesítőszer 5 ml
víz 1 dl