Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros-tepertős papucs

Szilvalekváros-tepertős papucs
Szilvalekváros-tepertős papucs
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idáig csak sósan, pogácsát szoktam sütni tepertővel. Amikor ráakadtam a receptre
nem mertem  egész adagból készíteni, de most már tudom, hogy nem kell félni tőle, mert isteni!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Vaníliás porcukorba forgatom még melegen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl meleg tejbe 1 kk cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, 1 ek. lisztet szórunk a tetejére, és felfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, 1 mk sót, és kelt tésztát készítünk, jól kidolgozzuk,vége felé beledolgozzuk az olvasztott,de kihűlt vajat. 
  3. Kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a tepertőt, feltekerjük a tésztát, és félbehajtjuk, duplájára kelesztjük.
  4. Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, kockára vágjuk, megtöltjük szilvalekvárral.
  5. Kivajazott tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 187
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tepertős kelt tészta szilvalekvárral töltve, szilvás táska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Mon, 2011-09-26 18:57

Szia Helena !
Köszönöm a segítségedet ! Megsütöm én az egész adagot, biztosan nagyon finom lesz !
Üdv
Era

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-09-25 21:22

Köszönöm!
Ez a recept a hájasra emlékeztet.Én is először csak fél adagot csináltam meg,mert féltem,hogy nem lesz jó,a másik részből tepertős pogácsa lett,csak sót tettem bele,1-2 tk,már nem tudom pontosan.Próbáld meg te is a felét,ha ízlik,akkor süssd meg az egész adagot.
Előfordulhat,hogy valamivel több liszt kell bele attól függ,hogy mennyire zsíros a töpörtyű,de ezt már korigálni lehet a nyújtódeszkán.sima,nem tapadós legyen a tészta.
Nagyon finom!
Kellemesen meglepődtem én is,mert én sem szoktam ezt sütni azelőtt,csak hájasat.Már azóta többször sütöttem.
Nem akarlak rábeszélni,felét csináld meg inkább!
Jó étvágyat hozzá!!

illesera
illesera Sun, 2011-09-25 20:03

Szia !
Nagyon guszták a sütijeid! Gondoltam én is megsütöm, bár kicsit tartok tőle, nem igazán tudom , milyen együtt a tepertő, és a szilvalekvár!? Bár hallottam már, hogy anyáink, nagyanyáink is sok ilyen sütit sütöttek, én még nem ettem sosem. Gondolom, a hájas sütikre emlékeztet az íze,nem ? Mert az tényleg finom, és mivel hájhoz nem könnyű hozzájutni, kipróbálom a tepertős változatot!
Ja, kérdés : a 10 dkg vaj hová/ mikor kerül ?
Köszi
és üdv
Era

513
finomliszt 60 dkg
tojás 1 db
cukor 0.5 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
1 kávéskanál
tejföl 2 dl
tej 1 dl
vaj 10 dkg
tepertő 30 dkg
szilvalekvár 20 dkg
vaj 1 ek