Nosalty Logó

Túrós batyu ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrós batyu ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5476 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 5476 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és a maradék langyos cukros tejjel -apránként adagoljuk- bedagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  2. Kétszer kelesztjük.
  3. Vajas gyúrólapon fél ujjnyira nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, megtöltjük, és a csücsköket kettesével összefogva batyut formálunk, sütőlapra helyezzük, megkenjük tejfölös tojással (1 kk tejföl), előmelegített sütőben sütjük.
  4. Töltelék: a tejet, a tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük. Folyton keverve sűrűre főzzük, cukrozzuk, hozzáadjuk a mazsolát.
  5. Hűlés után belekeverjük az áttört túrót és a keményre vert tojáshabot. Ez a töltelék rétesbe is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 11284
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom, napokig friss marad, ha marad belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jaj de ehes lettem! :)A ketszer kelesztes azt jelenti, hogy 2x 1 orat?

Katharosz

Szia, nincs szükség kétszer egy órára, mert a mádodik kelesztésnél, már gyorsabban feljön a tészta. Nagyon finom lesz a tésztája, és a tölteléke úgy szintén, én mindig igy készítem. Üdv: Kati

Törölt felhasználó

Katharosz nagyon szépek a batyuk. Engem a töltelékkel tettél kiváncsivá ki kell próbálnom :-) szanten

pussycat

Nagyon gusztak es a toltelek is nagyon tetszik, elmentettem, koszi! udv. Veronika:)

fabine

Megmondom ?szintén nagy reményekkel fogtam hozzá a tésztához, szépen meg is kelt, kinyújtani viszont rettenetesen nehéz volt, pedig kétszer is átgyúrtam. A töltelék nagyon folyós lett, raktam bele grízt is, hogy legyen egy kis tartása, viszont így is alig tudtam batyukká formázni. Összesen 11 db batyum lett, viszont a töltelék fele megmaradt. Nem vagyok kezd? háziasszony, s?t, úgy érzem, elég sok tapasztalatom van,kelt tésztával is többször dolgoztam már, de ez a recept nálam sajnos nem vált be. Sok lehet?ség van, mi lehetett vele a gond, hiszen mindenütt másmilyen a liszt, éleszt?, túró stb. Jelenleg éppen sülnek, és remélem legalább az ízükért megérte a kínlódást. Sajnálom, hogy így sikerült, remélem másnak jobb tapasztalatai lesznek. Ebb?l is látszik, hogy egy-egy jól bevált recept másnál sajna nem mindig úgy sikerül. Azért köszönöm a feltöltést, ismét tanultam valamit. Üdv: Móni

Katharosz

Szia, nem tudom mi lehet az oka, hogy nem sikerült, én nagyon régóta igy csinálom, mindig sikerülni szokott. Semmi baj nem szokott lenni a nyújtással, a töltelék egy kicsit lágynak tünhet, de a sülésnél egybe áll, és nagyon finom szaftos lesz, nem egy száraz töltekék. A tésztája is napokig finom marad. A töltelékb?l egy kevés nekem is szokott maradni. Üdv. Kati

buzastunde

Szia, Most lettem kész a sütivel. Nagyon finom a tésztája, ízletes szaftos a töltelék. köszönöm a receptet.

Katharosz

Szia, örülök, hogy ízlett, én is sokszor készítem, mivel nagyon szereti a család. Üdv.Kati

Méhecske

H?, ez nagyon jó lett! Durum félfogós lisztb?l készítettem, sokkal kevesebb cukorral és mazsola nélkül. Fincsi!!Köszi!Különösen tetszik a töltelék!

Beck Laura

Szia.Elkészítettem ma batyukat isteni a tésztája lány és könny? öröm volt vele dolgozni a töltelékr?l már nem is beszélve. Sokszor fogom elkészíteni.

Chrissie

Sajnos nekem sem igazán sikerült. A tészta szépen megkelt, de már az elején gyanúsan folyós volt.. a végén sem lett változott semmi. Valahogy rávarázsoltam a tepsire, rákanalaztam a tölteléket és ott próbáltam bármi féle formát is adni neki, hogy legalább a töltelék ne folyjon ki. Ízre nem lett rossz, de hogy batyura nem hasonít... :) Nem tudom, mi lehetett a gond, mert mindent a recept alapján csináltam.

Katharosz

Szia, akkor valamit biztos rosszul csináltál, mert ez a tészta nekem még sosem volt folyós vagy túl lágy, ahogy írtam is a tejet fokozatosan kell adagolni bele, ahogy felveszi a liszt, ha már elégnek t?nik lehet, hogy egy pici tej esetleg ki is marad, de ez a lisztt?l is függ! Üdv.Kati

dadimami

Kedves Kati! Egy fortélyt árulj el légyszíves, mit teszel, hogy zárt maradjon a batyu, nekem mindíg szétcsúsznak az egymásra hajtott tésztacsücskök, és egy nagy lapos vmi lesz, igaz, hogy teszek tölteléket bele rendesen, nem csak megmutatom neki. Tojásfehérjével megkenni a tésztacsücsköket már próbáltam, de eredmény nélkül. Köszönet a receptért, és külön a segítségért is. üdv: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek