r
Nosalty Logó

Túrós batyu ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Túrós batyu ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1371
Kalória
47.6g
Fehérje
207.5g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
141.9g
Víz
143.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
66.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1371 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5476 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1371 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    830.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 5476 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és a maradék langyos cukros tejjel -apránként adagoljuk- bedagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  2. Kétszer kelesztjük.
  3. Vajas gyúrólapon fél ujjnyira nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, megtöltjük, és a csücsköket kettesével összefogva batyut formálunk, sütőlapra helyezzük, megkenjük tejfölös tojással (1 kk tejföl), előmelegített sütőben sütjük.
  4. Töltelék: a tejet, a tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük. Folyton keverve sűrűre főzzük, cukrozzuk, hozzáadjuk a mazsolát.
  5. Hűlés után belekeverjük az áttört túrót és a keményre vert tojáshabot. Ez a töltelék rétesbe is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom, napokig friss marad, ha marad belőle.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek