r
Nosalty Logó

Szicíliai kétgombás spaghetti fehérborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Szicíliai kétgombás spaghetti fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3603 micro
Összesen 1599 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a pórét és chilit karikázzuk, és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A tésztát sós vízben al dente főzzük.
  3. Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítjuk, rátesszük a gombákat, caprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezzük, facsarunk bele citromot, dinszteljük. Öntünk hozzá fehérbort és főzőtejszínt.
  4. Készre pároljuk, rászórjuk a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverjük a tésztát.
  5. Tálalunk, díszítjük egy chilipaprikával.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1683
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco - könnyű olasz pasta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek