r
Nosalty Logó

Szénhidrátszegény karfiolos brownie

Guxj
Szénhidrátszegény karfiolos brownie
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

133
Kalória
9.9g
Fehérje
12.1g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
57g
Víz
64.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt szedjük rózsáira, és annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük nagyon puhára.
  2. Ha megpuhult a karfiol, szűrjük le, és még a szűrőben nyomkodjuk át krumplinyomóval, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Ezután villával (vagy gépben) simára törjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és amennyire csak lehet, krémesre keverjük.
  3. Szilikonos formában vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon kb. egy órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: Ha beleszúrunk egy tűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad rá tészta a kihúzáskor, akkor elkészült! Csak akkor vegyük ki a formából, ha kihűlt, mert akkor lehet már szépen szeletelni.
  4. A sütemény 360 gram lett, és az egészben csupán 25 gram szénhidrát van! A képen látható szeletben pl. kereken 5 CH van. Ha nem számolod szigorúan a szénhidrátot és a zsírt, tehetsz bele több olajos magvat, aszalványokat, stb., de ha semmiféle diétát nem tartasz, inkább egy hagyományos browniet készíts, mert ez azért nem az ízek mennyországa, csupán egy jó alternatíva. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Mivel a barátom diétázik, igyekszem alacsony szénhidráttartalmú ötletekkel előállni, amik az edzéstervébe is passzolnak. Ez is egy ilyen kreálmány. Ahhoz ,hogy ne legyen lapos, ezt a mennyiséget egy nagyon kicsi formában vagy tepsiben kell megsütni. A mennyiség természetesen megduplázható. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...