Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szendvics stangli

Szendvics stangli
Szendvics stangli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paleolit magazinban olvastam a napokban a receptet, tegnap kipróbáltam, és biztos, hogy gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerűen elkészíthető és finom.

Az eredeti receptet Mezei Elmira publikálta a magazinban.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lenmagot ledaráljuk, hozzáadjuk a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, a sót, és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek köszönhetően fog megemelkedni a tészta, és ezért nem is kell bele élesztő.)
  2. Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni, amíg zselévé sűrűsödik.
  3. A lisztes keverékhez adjuk a zselés útifűmagot, a tojásokat és a napraforgó magot, összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel 6 darab stanglit formálunk a tésztából, tetejüket késsel keresztirányban bevagdossuk, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük a stanglikat. 6 darab, 8-9 cm hosszú stangli lesz a tésztából.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 894
elküldve: 5
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szVicus

Mióta szakács: 2015.10.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

pikk-pakk kész gluténmentes szendvics stangli, paleo zsemle, lisztmentes zsemle, élesztőmentes zsemle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsike72
Zsike72 Wed, 2017-01-04 18:26

Nekem tul hig lett es tettem hozza meg egy kis rizslisztet, igy jo lett!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2016-11-21 15:06

Ezentúl piknikre és szendvicshez csak ezt a receptet fogom használni! Pikk-pakk kész, puha, szeletelhető és finom. Amarantliszt helyett teffmag lisztet hasznaltam, mert abból volt egy kis megmaradt mennyiség itthon. Úgy felpuffadtak, mint a kisgömböc. Belül lyukacsos és puha. Nagyon köszönöm!

szvicus
szVicus / szvicus Wed, 2016-11-23 10:37

Nagyon orulok, hogy Neked is bevalt a recept. A liszteket en is varialni szoktam annak fuggvenyeben, hogy eppen mi van otthon. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2016-11-25 22:52

Quinoaliszttel is kipróbáltam, úgy aranybarna színű lett és "csak" duplájára nőtt sütés közben a teffmag liszt háromszorosára duzzadt gömböckéivel szemben. Igaz, a quinoaliszt kevésbé fura ízű.

371
lenmag 100 g
nyílgyökér liszt 50 g
amarántliszt 50 g
szódabikarbóna 0.25 teáskanál
almaecet 1 teáskanál
1 teáskanál
útifű maghéj 15 g
napraforgómag 1.5 teáskanál
víz 1.5 dl
tojás 2 db