Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Északi gluténmentes kenyér

Északi gluténmentes kenyér
Északi gluténmentes kenyér
115 perc / előkészület: 10 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta próbálok olyan gluténmentes kenyeret sütni, ami nem száraz, nem hullik darabokra, és ízletes. A recept alapja a banánkenyér, melyben a banán és a tojás tartja össze a kenyeret. A kenyérnek nincs erős banán íze, finom, és viszonylag olcsón elkészíthető alternatíva cöliákiában szenvedőknek. Felvágottal, husival, zöldséggel is lehet enni, akár meg is pirítani, melegszendvicset csinálni belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasszuk bármihez, mint egy hagyományos kenyeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután betettük kedvenc metál nótánk a lejátszóba, egy nagy tálban a banánt összetörjük egy metál villával (\../,), ráütjük a két egész tojást, és a joghurtot is hozzáadjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a száraz összetevőket: sütőpor, ízlés szerint magvak. Az egészet jól összekeverjük.
  3. Ezután annyi gluténmentes lisztet adunk a keverékünkhöz, hogy egy viszonylag tészta állagú masszát kapjunk. Figyelem: nem lesz teljesen olyan az állaga, mint a hagyományos tésztának! Kicsit lazább és folyékonyabb lesz. Inkább egy sűrű masszára emlékeztet, mint tésztára. Ez nekem nagyjából 300 g liszt felhasználásával történik meg, de lehet, hogy neked több/kevesebb kell majd.
  4. Egy szilikon sütőformát kivajazunk, majd megszórjuk a maradék liszttel, mint ahogyan az északi fagy teríti be a pusztaságot a fehér hóval. A masszát beleöntjük a formába.
  5. Mehet is egyből a sütőbe, 175 C-on, 1 óra 45 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük a formából azonnal, és hagyjuk kihűlni. Tárolni konyharuhában lehet, amit zacskóba tehetünk, hogy ne száradjon ki. Ez nem hagyományos bolti kenyér, 2-3 nap alatt megpenészedik, ha nem esszük meg!
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Black Bob Necropants

Mióta szakács: 2016.11.11.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skandináv
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

gluténmentes kenyér, banánkenyér, kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salfa
salfa Sat, 2017-01-07 17:12

Nagyon finom lett a kenyér! Jó ropogós a héja, a belseje jóízű és tényleg nincs intenzív banáníze, csak egy enyhén karamellás ízvilág, ami nekem nagyon bejön. Hideg vajjal isteni :) Nem írtad a hozzávalókba, de egy csipet sót azért raktam a tésztájába. Hol veszel gluténmentes sütőport? Nekem adtak valamit a herbáriában, amire az van írva, hogy "foszfátmentes", azt mondták az gluténmentes is, az összetevők alapján is hajlamos vagyok elhinni, de érdekel, hogy kifejezetten gluténmentes sütőpor hol kapható? Köszönöm a receptet, megtartom és gyakran fogom sütni.

395
banán 1 nagy db
tojás 2 db
joghurt 250 g
gluténmentes sütőpor 1 csomag
gluténmentes lisztkeverék 300 g
napraforgómag 3 ek