Nyílgyökér liszt

Dél-amerikai aljzatnövény gyökeréből készült, magas keményítőtartalmú, glutént nem tartalmazó lisztféle. Felhasználható mártások, krémek, főzelékek, levesek sűrítéséhez, sütemények készítéséhez.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen, jól záródó edényben.
fehérjetartalom
0.3 g
zsírtartalom
0.066 g
szénhidráttartalom
88.15 g
víztartalom
11.37 g
Kalcium
40 mg
Foszfor
5 mg
Magnézium
3 mg
Nátrium
2 mg
B6 vitamin
0.005 g
Pantoténsav - B5 vitamin
0.13 mg
Folát
7 µg
Tiamin - B1 vitamin
0.001 mg
fehérje
0.3 g
Zsír
telített zsírsav
0.019 g
egyszeresen telített zsírsav
0.002 g
többszörösen telített zsírsav
0.045 g
ásványi anyagok
Kalcium
40 mg
Vas
0.33 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
5 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.07 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.47 mg
szénhidrát
rost
3.4 g
víz
11.37 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.001 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.13 mg
Folát
7 µg
B6 vitamin
0.005 g
Az említett gyümölcsből már akár egyetlen darab képes fedezni a napi C-vitamin-szükségletet, sőt még a vérnyomásra is jótékony hatással van. De, ami a legjobb, hogy most jön a szezonja!
NosaltyA nyár és az ősz a morzsasütisütés legforgalmasabb időszakai, ilyenkor érhetőek el ugyanis azok a szezonális gyümölcsök, amelyek szaftossá olvadhatnak a ropogós tésztaréteg alatt. Persze nem minden alapanyag alkalmas erre a nemes feladatra: nézzük az átjutók és megbukók listáját!
Lakos BenedekEgy finn pszichológus elárulta, hogy szerinte milyen szokásokban rejlik a finnek boldogságának titka.
NosaltyTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?