r
Nosalty Logó

Paleós kenyér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paleós kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 363 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 363 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 725 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magliszteket összekeverjük a sóval, a garam masalával és a szódabikarbónával.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a keverékkel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ne morzsálódjon (kb. 1 dl), és így homogén masszává keverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a "lisztes" masszába.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük, megszórjuk a tökmaggal, és elsimítjuk a tetejét.
  5. Légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni (10-15 percig), és csak utána húzzuk le a sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 79121
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Paleós kenyereim közül az első próbálkozásaim egyike, de egyértelműen kedvenc lett az íze, állaga és könnyű elkészíthetősége miatt. Na és persze egészséges is!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta, ki fogom próbálni :)

Törölt felhasználó

Remélem ízleni fog! Azt hiszem sütök is egy ilyet ma este, meghoztad a kedvem hozzá ;)

mariann 63

Szeretném megkérdezni, hogy milyen formájú kenyérformában sütötted?Én is próbálkoztam, de még több lisztb?l is nagyon lapos kenyérkém lett.

Törölt felhasználó

Szia! Én 20x8 cm-es kenyérformában sütöttem, de nekem sem lett magasabb 3.5-4 cm-nél. Te kísérletezhetsz nagyobb mennyiséggel, csak arra kell figyelni, hogy szépen át tudjon sülni és ne maradjon a közepe nyers. Ha van kedved próbálkozni, akkor szívesen veszem, ha megosztod a tapasztalataidat! Sok sikert hozzá!

mariann 63

Szia!Ezek szerint én is hasonló méret? formával próbálkoztam, az enyém 25×12 cm-s forma.A tied magasabb, ezért is tetszett.Én darált mandula,lenmag és szezámmag keverékéb?l sütöttem.Az íze jó volt, legközelebb megpróbálom dupla mennyiségb?l.ide nem fotóztam be, mert a múltkor olyan hozzászólások jöttek egy kicsit jobban megpirult melegszendvicshez( nem az enyémhez)hogy elment t?le a kedvem.

Törölt felhasználó

Én is csak azt töltöm fel, amir?l szép fotót tudok csinálni, mert arra nyilván büszkébb is vagyok :) De én is szoktam ?rölt szezámmagot használni ehhez, s?t van amikor csak szezámot és lent használok hozzá.

Gonda Elena

Szia, nem szoktam hozzászólásokat küldeni, de most úgy éreztem, muszáj lesz. Orvosi javaslatra elég szigorú diétán vagyok, emiatt a tojásfehérjét ki kellett hagynom a receptb?l, valamint garam masalát se tudtam szerezni, de így is isteni finom lett a kenyér és még egészséges is. És az az illat ami belengte a konyhát :-))...... Köszönöm szépen a receptet, sokkal jobb napom van ezután.

Törölt felhasználó

:) örülök, hogy örömödet lelted benne

Törölt felhasználó

Kedves Elena! Ugyanez a gondom, viszont nagyon tetszik a recept, meg tudnád írni, hogy mivel helyettesítetted a tojást? Vagy egyszer?en csak kihagytad? Köszi el?re is a választ!!!!

Katalin

Szia Epcsi! olvasgattam itt az oldalon paleos kenyér recept után kutatva, és láttam, hogy nem kaptál választ, mit használj tojás helyett. Én egy másik oldalon olvastam, hogy az útif? maghéj erre tökéletesen alkalmas! Más néven psyllium husk. Azóta már biztosan megoldódott a tojás kérdés, de gondoltam segítek. És egyben ajánlanék egy oldalt, ahol mindenr?l b?ven olvashatsz: Judu's speciál. Üdv! kati

Törölt felhasználó

Kedves Kati! Köszönöm szépen, nagyon kedves T?led :)

Törölt felhasználó

Kedves Itmustbe, ha nincs nekem (és a közelemben sem kapható) ilyen garam masala f?szerkeverék, akkor mivel helyettesíthetném, milyen f?szereket daráljak bele? Köszönöm el?re is a segítséget!

Törölt felhasználó

Szia Zit! A hozzávalók: koriander, római kömény, paprika, szerecsendió, bors, kardamom, szegf?szeg, édeskömény, babérlevél. Ezek közül ami véleményem szerint dominál, az a koriander, a kömény és a kardamom, a többi inkább csak amolyan csavar, hogy összetettebb és harmonikusabb legyen az íze. Fontos, hogy itt a kömény az római kömény, ami nem egyenl? a hétköznapi köménymaggal, annál sokkal aromásabb az illata és borsosabb az ára is, ugyanúgy, ahogy a kardamomnak. De lehetsz kreatív és mondjuk csinálhatod sima köménnyel, kis borssal és fokhagymával, azok biztos vannak otthon és azokkal elkészítve is nagyon finom lesz!

Törölt felhasználó

Kedves ltmustbe ! Sajnos nekem nem sikerül és nem tudom mit rontok el. Ha csak 1 dl vizet rakok bele egy nagyon kemény massza lesz, amit semmiképpen sem lehet "önteni". Most több vizet raktam bele, kb. 3 dl-t, így sem önthet?, de nem is ez a legynagyobb bajom, hanem, hogy sehogyan sem sül át. Már egészen kicsi golyókat csináltam bel?le és így is nyers maradt a közepe. Egyébként nagyon finom, de nem lett olyan laza a közepe, mint a fényképen. El?re is köszönöm a segítséget.

Törölt felhasználó

Szia Szelua! Na lássuk csak, mi segíthet: 1. a könnyedségén talán az, ha picit több szódabikarbónát raksz bele, illetve ügyelsz arra, hogy a tojást szép kemény habbá vered és csak gyengéden próbálod meg belekeverni a további hozzávalókat 2. az önthet?ségét tekintve lehet probléma a tojások mérete, én a helyedben megpróbálnék még egy tojást hozzáadni, persze ezt is kemény habbá verve, de nyugodtan lehet 'vizezni' is, csak akkor n? a valószín?sége annak, hogy nem fog átsülni adott id? alatt, hiszen ki kell bel?le sütni a plusz nedvességet 3. nekem eddig nem akadt problémám avval, hogy átsüljön, légkeveréses süt?ben sütöm alsó-fels? sütési módban, el?melegítem a megfelel? h?fokra, 5 cm vastagságú. De igazából a tojás fehérje már akkor kicsapódik, amikor kemény habbá vered, szóval ha türelmes vagy és t?próbával ellen?rzöd a készültségi fokot, akkor nem igényel hosszassabb sütést, esetleg még a h?fokot tudod növelni, ez biztos ilyen 'minden süt? kicsit más' dolog Remélem, hogy nem veszi el a kedvedet ez a sok macera, mert szerintem nagyon megéri ;)

Amerellina

Kedves Itmustbe! tetszik a neved :)) Amúgy én ma készítettem el el?ször. Nekem nem volt itthon ilyen f?szerem, úgyhogy oregánóval és kurkumával helyettesítettem....a t?próba tökéletes lett, de még nem kóstoltam, most h?l, de szerintem eddig elég jól néz ki. Remélem finom lesz, holnap fogom már csak megkóstolni, lehet megírom a tapasztalataimat. A masszának nem volt rossz íze, úgyhogy remélem nem ér majd nagy csalódás. Köszi a receptet! Amerelly

Törölt felhasználó

Koszonom a receptet, elsore sikerult es nagyon izletes vega-fuszerkeverekkel is:)!

Katalin

Szia! Megsütöttem, nagyon jó lett! Tettem hozzá 1 ek kacsazsírt, hogy ne legyen annyira száraz, és csak köményem volt itthon, azt ?röltem bele! Köszi a receptet! Remek az állaga!!!!

syssi75

Szia Itmustbe,szeretném kérdezni hogy a magokat csak simán ledarálom és kész,és a garam masálát hol tudom beszerezni?Köszi a választ

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek