Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta pulykahússal

Székelykáposzta pulykahússal
Székelykáposzta pulykahússal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a nagyszerű káposztás egytálételből sosem elég. Kiskoromban nem ettem szinte semmit, kivéve, ha káposzta volt a napi menü. Még az iskolai menza székelykáposztáját is kedveltem. Szerencsére a gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem, így bármikor, bármilyen ünnep vagy esemény kapcsán – jelen esetben farsangi kiadós ételként – készítem, mindig elfogy.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzzünk nagy adag székelykáposztát, minél többször melegítjük, annál finomabb lesz. Ami megmarad, jól letakarva mélyhűtőbe is tehetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkozott baconon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Félrehúzzuk az edényt, amikor a fűszerpaprikát beleszórjuk, és már mehetnek is rá a fokhagyma gerezdek, a husikockák és a füstölt sonka. Sózás, borsozás és pár perc pirítás után felöntjük az egészet vízzel, babérlevelet teszünk hozzá, és letakarva puhítjuk 15-20 percig.
  3. Először a kolbászt dobjuk hozzá, hogy kiengedje a színét, majd mehet a káposzta és egy nagy keverés.
  4. Ekkor a levét kissé elfőtte, tehát pótoljuk, és egyben döntünk arról, hogy gerslivel vagy a nélkül főzzük tovább még kb. 15 percig.
  5. Ha minden kész és a hús is megpuhult, rögtön tálalhatjuk. Friss kenyeret és tejfölt adjunk mellé.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 481
elküldve: 15
receptkönyvben: 136
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, karácsonyi receptek, szilveszter
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos káposzta, húsos savanyú káposzta, pulykahúsos káposzta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilvalekvar
Szilvalekvar Tue, 2015-03-10 22:05

Imádom!Imádom!Imádom! Kezdő háziasszony és szakács vagyok, de ezt pofon egyszerű volt elkészíteni .. Már háromszor elkészítettem. Köszönöm szépen :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2015-03-11 16:49

Jaj, de szuper! Nagyon örülök, hogy ízlik. Valóban ez jóval egyszerűbb és gyorsabb a hagyományos receptnél, de hát nálunk sok a gyerkőc és nem érünk rá órákig a tűzhely mellett ácsingózni...Egészségetekre! Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2013-02-05 16:30

Mosolyra "mosollyal", de én most kiírom jelek nélkül.
Bárcsak mindenki ilyen mosolygós és jókedvű lenne! Üdv, G

589
savanyú káposzta 1 kg
pulykacomb 60 dkg
füstölt tarja 20 dkg
lángolt kolbász 20 dkg
bacon 6 szelet
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 fej
gersli 1 bögre
babérlevél 3 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 1 kk
0 ízlés szerint