Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta ahogy Tomatotree készíti

Székelykáposzta ahogy Tomatotree készíti
Székelykáposzta ahogy Tomatotree készíti
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik laktató téli kedvencünk. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Készült már csirke- és pulykamellből, pulykacombból is, ezekkel a húsokkal is működik. És persze a hús mennyisége is eltérhet mindkét irányban, ahogy tetszik.

Aszerint öntsünk rá vizet, amikor a káposztát hozzáadjuk, hogy mennyire sűrűn szeretnénk. Mi nem szeretjük hígan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk.
  2. A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, és összerottyantjuk.
  3. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük, és kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük.
  4. A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul.
  6. A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát. Tálaláskor még külön tejfölt is kínálhatunk vele.
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 519
elküldve: 4
receptkönyvben: 388
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

savanyú káposztás sertéshús, sertéshús savanyú káposztával, húsos káposzta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Tue, 2015-06-02 16:42

Szuper recept életem első székelykáposztájának! Én teszek bele egy marék rizst is, mert anyukám is mindig így csinálta. Köszi :)

Lobita
Lobita Sat, 2015-02-21 18:35

Szia!!!!
Nagyon köszi a receptet.Ma délben készítettem.Imádom!!!!!!

balintmonika
balintmonika Fri, 2015-01-23 09:49

A télvíz miatt a paprikát kihagytam,a paradicsomot pedig paradicsomlé formájában adtam az ételhez.Így is FINOOOOM lett.Köszi.

Csibuka
Csibuka Sun, 2014-02-02 09:27

Lázár mesterszakácstól,azt tanultam,még sok-sok évekkel ezelőtt,hogy a paradicsomot ne tegyük bele addig a húsételünkbe,pl. (pörkölt) míg félig meg nem puhult,mert akkor több ideig kell főzni,nem puhul meg olyan könnyen. Azóta úgy készítem a pörköltes jellegű húsételeket,és milyen igaza van! :-)

Cucika01
Cucika01 Fri, 2014-01-31 07:09

Mindig így készítem nagyon finom, persze a savanyú káposzta minősége is számít

369
sertéscomb 70 dkg
savanyú káposzta 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 3 közepes db
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
tejföl 450 g
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 l