r
Nosalty Logó

Székelykáposzta - Olgitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olgi1213
Székelykáposzta - Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3395 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10735.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    7304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 3395 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összekockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a káposztát- ha túl savanyú- akkor negyed órán át kiáztatjuk hidegvízben.
  2. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a húst, pirospaprikát, fekete borsot, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ha félig megfőtt a hús, akkor rátesszük a tetejére a káposztát, ezzel együtt puhára főzzük.
  3. A kész káposztára ízlés szerint tehetünk tejfölt.
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 74013
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Székelykáposzta - Olgitól
Olgi1213 49 recept

Ezt a receptet kb 2 éve kaptam. Azóta havonta legalább egyszer megfőzőm. Nekünk nagyon bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.