r
Nosalty Logó

Székelykáposzta - Olgitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olgi1213
Székelykáposzta - Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3395 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10735.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    7304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 3395 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összekockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a káposztát- ha túl savanyú- akkor negyed órán át kiáztatjuk hidegvízben.
  2. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a húst, pirospaprikát, fekete borsot, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ha félig megfőtt a hús, akkor rátesszük a tetejére a káposztát, ezzel együtt puhára főzzük.
  3. A kész káposztára ízlés szerint tehetünk tejfölt.
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 71839
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Székelykáposzta - Olgitól
Olgi1213 49 recept

Ezt a receptet kb 2 éve kaptam. Azóta havonta legalább egyszer megfőzőm. Nekünk nagyon bejött.

Hozzászólások (8)

catalinca

Pont ma készítettem, és pont ilyen módon. Egyszer?, de nagyszer? recept.

Olgi1213

Így van!Örülök,hogy egyetértünk!:)

Döme-Ádám

Szia! Én is épp tegnap örvendeztettem meg a családomat ezzel az étellel! Tettem bele még füstölt sonkát és parasztkolbit is, s knédlivel, tejföllel tálaltam. Nagyon finom volt!

Olgi1213

Szia!Biztosan nagyon finom volt a Te módszereddel is.Legközelebb ki fogom én is próbálni az általad készített recept alapján. Köszi a tippet!

tibusz53

Olgika! Nagyon kellemes dolog amit írtál,de próbáld meg egyszer ugyanezt kockára vágott sertés csülökb?l ( a csontok is belef?nek!) és meglátod a különbséget! ( plusz egy kis csip?s füstölt kolbi)

Olgi1213

Szia!Köszi a tippet,csülökkel is föztem már.De marhahússal még finomabb!Csak árban és ízben van ám különbség...

sztike

Én is hasonló módon készítem, bár többnyire karajból. Pont most f? a t?zhelyen, mivel hagyományosan karácsony második napján ezt szoktuk enni. :) A f?zés legvégén tejszínnel szoktam meglocsolni és megrottyantani kissé, ami úgy alakult ki nálunk, hogy véletlenül nem volt otthon tejföl, csak tejszín egy alkalommal, így kipróbáltuk. Annyira isteni íze lett t?le, hogy azóta csakis tejszínnel készül. :) Tudom, hogy ez így nem hagyományos, de aki szereti a lágyabb ízeket (én pl. a savanyú káposztát egyáltalán nem szeretem, csakis ebben az egy formában), az kipróbálhatja, nem fog csalódni! Boldog Karácsonyt mindenkinek! :) Üdv, Eszti

Olgi1213

Szia Eszti!Jó ötlet,egyszer majd kiprobálom!:)További szép ünnepet nektek is!Üdv,Olgi

Jozef

Jozef v.ok Készítettem csirke mell nyesedékb?l ,Pörköltet só és bors nélkül -mer a sav.káposzta ugye SÓS ,bors is van benne b?ven,majd megpároltam a sav káposztát füstölt kolbi karikára vágva,Mikor majdnem kész össze öntöttem a PÖRKÖLT-tel a bográcsba ,fölrotyantottam ,tejfölt és friss kenyérsüt? gépben sült kenyeret adtam mellé.száraz KADARKA bort kínáltam .Nagyon megvoltak elégedve az ismer?seim.

Olgi1213

Szia!Jó ötlet volt!Én maradok a sertéshúsnál...Köszi,hogy megosztottad!Egészségetekre!Üdv,Olgi

Törölt felhasználó

Ez alapján a recept alapján már rengetegszer csináltam székelykáposztát és meg kell mondjam, nagyon finom :) Én annyit szoktam változtatni, hogy több káposztát rakok bele, mert úgy jobban jól lakunk. Ez az 1 kg hús, 1 kg káposzta nem a szegényeknek való ;) Úgyhogy több káposztával picit módosítottam az arányokon, de jó lett! Én a pörkölthöz szoktam rakni paradicsomot és egy zöldpaprikát is, hogy lédúsabb és finomabb legyen :) De ez izlés dolga. Ha pikánsra akarom csinálni, egy kis er?s pista is megy bele.

Olgi1213

Szia Lac! Köszönöm a visszajelzésed,örülök,hogy ízlik! Egészségetekre! Üdv,Olgi

Törölt felhasználó

Életemben most csináltam el?ször a recepted alapján,a párom odáig volt és vissza! :) köszike,nagyon finom!

Olgi1213

Anita örülök,hogy ilyen jól sikerült! :) Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Kedves Olgi! Nagyon köszönöm a receptet, ez, így, ebben a formában a SZÉKELYKÁPOSZTA! Édesanyámék heten voltak testvérek, drága mulatság lett volna, ha csak hús és káposzta kerül az asztalra, ezért nagymamám, mikor már majdnem puha volt a hús, vékonyan megszórta "dúsításképpen" megmosott rizzsel a káposzta tetejét, és a rizs ebben a szaftos-káposztás anyagban puhult meg. Úgy is nagyon finom, de a tied az igazi! Gratulálok! Ja, és CSAK sertéshússal lesz ilyen finom!!!!!!

Olgi1213

Kedves Kriszti! Én köszönöm az elismerésed! :) Teljes mértékben egyet értek Veled. Minden jót neked! Üdvözöllek:Olgi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.