Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta - Olgitól

Székelykáposzta - Olgitól
Székelykáposzta - Olgitól
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet kb 2 éve kaptam. Azóta havonta legalább egyszer megfőzőm. Nekünk nagyon bejött.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst összekockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a káposztát- ha túl savanyú- akkor negyed órán át kiáztatjuk hidegvízben.
  2. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a húst, pirospaprikát, fekete borsot, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ha félig megfőtt a hús, akkor rátesszük a tetejére a káposztát, ezzel együtt puhára főzzük.
  3. A kész káposztára ízlés szerint tehetünk tejfölt.

 

  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 914
elküldve: 10
receptkönyvben: 293
elkészítve: 27/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos káposzta, savanyú káposztás sertéshús

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dombikriszti
Dombikriszti / Dombikriszti Tue, 2014-07-22 10:26

Kedves Olgi!
Nagyon köszönöm a receptet, ez, így, ebben a formában a SZÉKELYKÁPOSZTA! Édesanyámék heten voltak testvérek, drága mulatság lett volna, ha csak hús és káposzta kerül az asztalra, ezért nagymamám, mikor már majdnem puha volt a hús, vékonyan megszórta "dúsításképpen" megmosott rizzsel a káposzta tetejét, és a rizs ebben a szaftos-káposztás anyagban puhult meg. Úgy is nagyon finom, de a tied az igazi! Gratulálok! Ja, és CSAK sertéshússal lesz ilyen finom!!!!!!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2014-07-22 14:02

Kedves Kriszti!
Én köszönöm az elismerésed! :)
Teljes mértékben egyet értek Veled.
Minden jót neked!
Üdvözöllek:Olgi

anita.nj
Beni / anita.nj Tue, 2013-12-10 21:16

Életemben most csináltam először a recepted alapján,a párom odáig volt és vissza! :)
köszike,nagyon finom!

Lac
Lac Sat, 2013-07-06 17:03

Ez alapján a recept alapján már rengetegszer csináltam székelykáposztát és meg kell mondjam, nagyon finom :) Én annyit szoktam változtatni, hogy több káposztát rakok bele, mert úgy jobban jól lakunk. Ez az 1 kg hús, 1 kg káposzta nem a szegényeknek való ;) Úgyhogy több káposztával picit módosítottam az arányokon, de jó lett! Én a pörkölthöz szoktam rakni paradicsomot és egy zöldpaprikát is, hogy lédúsabb és finomabb legyen :) De ez izlés dolga. Ha pikánsra akarom csinálni, egy kis erős pista is megy bele.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2013-07-06 18:48

Szia Lac!
Köszönöm a visszajelzésed,örülök,hogy ízlik!
Egészségetekre!
Üdv,Olgi

Jozef
Jozef Sun, 2013-01-20 15:01

Jozef v.ok Készítettem csirke mell nyesedékből ,Pörköltet só és bors nélkül -mer a sav.káposzta ugye SÓS ,bors is van benne bőven,majd megpároltam a sav káposztát füstölt kolbi karikára vágva,Mikor majdnem kész össze öntöttem a PÖRKÖLT-tel a bográcsba ,fölrotyantottam ,tejfölt és friss kenyérsütő gépben sült kenyeret adtam mellé.száraz KADARKA bort kínáltam .Nagyon megvoltak elégedve az ismerőseim.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2013-01-20 15:15

Szia!Jó ötlet volt!Én maradok a sertéshúsnál...Köszi,hogy megosztottad!Egészségetekre!Üdv,Olgi

sztike
sztike Wed, 2012-12-26 13:04

Én is hasonló módon készítem, bár többnyire karajból. Pont most fő a tűzhelyen, mivel hagyományosan karácsony második napján ezt szoktuk enni. :)
A főzés legvégén tejszínnel szoktam meglocsolni és megrottyantani kissé, ami úgy alakult ki nálunk, hogy véletlenül nem volt otthon tejföl, csak tejszín egy alkalommal, így kipróbáltuk. Annyira isteni íze lett tőle, hogy azóta csakis tejszínnel készül. :) Tudom, hogy ez így nem hagyományos, de aki szereti a lágyabb ízeket (én pl. a savanyú káposztát egyáltalán nem szeretem, csakis ebben az egy formában), az kipróbálhatja, nem fog csalódni!
Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)
Üdv,
Eszti

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2012-12-26 17:08

Szia Eszti!Jó ötlet,egyszer majd kiprobálom!:)További szép ünnepet nektek is!Üdv,Olgi

tibusz53
tibusz53 Fri, 2011-12-02 15:28

Olgika!
Nagyon kellemes dolog amit írtál,de próbáld meg egyszer ugyanezt kockára vágott sertés csülökből
( a csontok is belefőnek!) és meglátod a különbséget! ( plusz egy kis csipős füstölt kolbi)

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2011-12-02 15:59

Szia!Köszi a tippet,csülökkel is föztem már.De marhahússal még finomabb!Csak árban és ízben van ám különbség...

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2011-12-02 09:51

Szia!

Én is épp tegnap örvendeztettem meg a családomat ezzel az étellel! Tettem bele még füstölt sonkát és parasztkolbit is, s knédlivel, tejföllel tálaltam. Nagyon finom volt!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2011-12-02 10:28

Szia!Biztosan nagyon finom volt a Te módszereddel is.Legközelebb ki fogom én is próbálni az általad készített recept alapján. Köszi a tippet!

catalinca
catalinca Thu, 2011-12-01 21:00

Pont ma készítettem, és pont ilyen módon. Egyszerű, de nagyszerű recept.

565
sertéslapocka 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
disznózsír 4 ek
fekete bors 10 szem
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
tejföl 6 ek