Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Kodaktól

Székelykáposzta Kodaktól
Székelykáposzta Kodaktól
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors székelykáposzta receptem.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Székelykáposzta elkészítése

  1. Meghámozzuk és felkockázzuk a vöröshagymákat, beletesszük egy jó nagy lábosba. Hozzáadjuk a sertészsírt is, majd felkockázzuk a húst 2-3 cm-es darabokra.
  2. A hagymát a zsíron kb. 5 percig dinszteljük, majd rátesszük a sertéshúst, és sűrűn kavargatva pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
  3. Kb. 5 perc után rámérjük a fűszerpaprikát, összekeverjük és hozzáöntjük a vizet. Felforraljuk, majd közepes lángon 45 percig főzzük. Közben kinyomkodjuk a savanyú káposzta levét.
  4. Ha letelt az idő, hozzátesszük az átmosott rizst és a kinyomkodott savanyú káposztát. Tovább főzzük 30 percig, közben 5-10 percenként megkavarjuk, hogy egyenletesen főjön.
  5. Ha szeretjük tejfölösen, tehetünk bele tejfölös habarást, de anélkül is finom lesz, és a tejföl utólag is pótolható.:-)
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de óvatosan mert a káposzta eleve sózva van...

Tejfölös habarás (elhagyható)

  1. A tejfölt és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd hozzáadunk az étel szaftjából kb. 10 evőkanálnyit. Jól összekeverjük, majd beleöntjük a lábosba. Ilyenkor adhatunk még hozzá 2-3 dl vizet, ha nagyon sűrű lenne az étel.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 877
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

székelykáposzta tejfölösen, habart székelykáposzta, húsos káposzta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
vöröshagyma 2 közepes db
sertészsír 3 ek
sertéshús 1 kg
fűszerpaprika 3 ek
víz 2.5 l
rizs 0.5 kg
savanyú káposzta 1 kg
1 ek
bors 1 teáskanál
tejföl 4 ek
finomliszt 3 csapott ek