Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel

Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel
Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kék, nagyon finom. És nem hízlal, már ha úgy készíted.
Alul ropogós linzer, középen krémes töltelék, csordultig gyümölccsel.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Alternatíva az elkészítésre a blogomon. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.)
  4. Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) )
  5. Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket.
  6. Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 31 589
elküldve: 17
receptkönyvben: 481
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliakrémes szederpite, gyümölcsös lepény vaníliakrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Fri, 2014-02-14 16:54

Ma elkészítettem :)
Áfonyám nem volt, dupla adag szeder került bele. A tésztára darált diót szórtam elször. A tésztát nem most gyúrtam, hanem (hasonló arányú, mazsolával és aszalt feketecseresznyével dúsított) korábban lefagyasztott adagot használtam. Keményítő helyett egy zacskó vaníliás pudingport használtam. A végeredmény isteni :)

Fancs
Tdory / Fancs Mon, 2012-01-02 12:30

Szia :)
Nagyon tetszik a recept elszeretném készíteni anyukámnak születésnapjára ami nemsokára lesz :) Azt szeretném kérdezni hogy fagyasztott gyümölcsből is el lehet készíteni ? Előre is köszönöm a választ
Fancs

253
finomliszt 14 dkg
vaj 9 dkg
tojássárgája 1 db
folyékony édesítőszer 5 ml
étkezési keményítő 100 g
cukor 1 ek
tej 2 dl
tojás 1 db
vanília 1 db
szeder 20 dkg
fekete áfonya 20 dkg