r
Nosalty Logó

Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2017 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 197 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 2017 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.)
  4. Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) )
  5. Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket.
  6. Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 37771
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Alternatíva az elkészítésre a blogomon. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kék, nagyon finom. És nem hízlal, már ha úgy készíted. Alul ropogós linzer, középen krémes töltelék, csordultig gyümölccsel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia :) Nagyon tetszik a recept elszeretném készíteni anyukámnak születésnapjára ami nemsokára lesz :) Azt szeretném kérdezni hogy fagyasztott gyümölcsb?l is el lehet készíteni ? El?re is köszönöm a választ Fancs

Ancsocska

Ma elkészítettem :) Áfonyám nem volt, dupla adag szeder került bele. A tésztára darált diót szórtam elször. A tésztát nem most gyúrtam, hanem (hasonló arányú, mazsolával és aszalt feketecseresznyével dúsított) korábban lefagyasztott adagot használtam. Keményít? helyett egy zacskó vaníliás pudingport használtam. A végeredmény isteni :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek