r
Nosalty Logó

Narancsos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 3998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 3998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Elkészítés

omlós tészta

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nagyon nem akarna összeállni, kevés hideg vizet lehet hozzáönteni. 1 órára rakjuk hűtőbe.
  2. Egy pite formába nyomkodjuk szét a tésztát, legyen pereme is. Fedjük le az egészet sütőpapírral, és öntsünk rá babot/lencsét/rizst (ez nehezéknek kell).
  3. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük le róla a sütőpapíros "nehezéket", és süssük tovább még 15 percig. Hagyjuk kihűlni.

narancskrém

  1. A narancsok héját reszeljük le, majd facsarjuk ki őket. A narancslét (250 ml) és a főzőtejszínt forraljuk fel, majd az előzőleg felvert tojásokhoz öntsük. Vigyázz! Robotgép segítségével vegyítsd el a kettőt, és óvatosan, különben a tojás kicsapódik a meleg hatására.
  2. Ha megvagyunk, rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon főzzük sűrűre. Ha már szépen bevonja a fakanál külsejét, zárjuk el a gázt, és keverjük hozzá a narancshéjat.
  3. Kicsit hűtsük le, és öntsük rá a már megsütött tésztára. Ezután hűtsük ki teljesen, és rakjuk hűtőbe min. 4 órára vagy egy éjszakára.

csokiöntet

  1. A hűtési idő után készítsük el a csokiszószt. Vízgőz felett melegítsük össze a hozzávalókat. Ha egyneművé vált - én hűtöttem rajta -, de még folyós állapotában rácsorgatjuk a pitére.
  2. TIPP! Ha véletlen a pite széle túlsült, illetve nagyon megkeményedett, én kicsit levágtam belőle, és hogy ne látszódjon, végigkentem csokiszósszal az egészet, így ott is finom csokis lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 778
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a GoodFood magazinból próbáltam ki, kicsit féltem tőle, de nagyon finom lett.:) Ajánlom mindenkinek TIPP! A narancskrémből érdemes másfélszeresét készíteni, hogy krémesebb legyen.

Hozzávalók

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek