Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi gyümölcsös pitéje

Nagyi gyümölcsös pitéje
Nagyi gyümölcsös pitéje
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nem az én nagyimé, sajnos az ő főzőtudományukkal nem ismerkedhettem meg. Évekkel ezelőtt kaptam barátnőmtől, sokszor előkerül a kis cetli, amin őrzöm. Finom, puha sütike. Ez az adag egy kis tepsire elég, a nagy tepsire dupla adagot csinálok, a cukor mennyiségét csak picit növelem, mert ez így is elég édes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 C°-ra.
  2. A puha vajba keverjük a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Egy pici tejet rakhatunk hozzá a könnyebb keverésért.
  3. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és habosra keverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejfölt.
  5. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
  6. Megszórjuk gyümölccsel. Jó sűrűn legyen!
  7. A forró sütőben 10 percig sütjük, majd 200 C°-on további 15-20 percig. Ha nagyon pirul a teteje, tegyünk rá alufóliát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta nem nyers már.
  8. A sütit kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 091
elküldve: 17
receptkönyvben: 287
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Lepényleső

Mióta szakács: 2011.09.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény, gyümölcsös pite vajas-tejfölös tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

871
finomliszt 30 dkg
cukor 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 dl
vaj 6 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
meggy 1 kg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál