r
Nosalty Logó

Szederkrémes hólabda

Andi80_
Szederkrémes hólabda
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

446
Kalória
5.8g
Fehérje
52g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
33.3g
Víz
16.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
  3. A két részt összeforgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
  4. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a szedret egy fémszűrőn átpasszírozzuk (hagyjunk pár db-ot a díszítéshez), a szűrő hátoldaláról gyakran kaparjuk le a sűrű gyümölcsvelőt. A visszamaradt magvakat kidobhatjuk.
  6. Elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és hozzáöntjük a gyümölcsvelőt. Ebből sűrű krémet főzünk. Amíg kihűl, a margarint habosra kavarjuk a porcukorral. Majd a kihűlt szedres péphez keverjük.
  7. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből. Egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat metszünk. A magasabb tornyocskákat három darabba vágjuk, a keskenyebbeket ketté. (Nekem a tepsi szélénél kicsit laposabb lett, onnan a korongokat csak kettévágtam.)
  8. A kihűlt krémből hagyunk kevéskét a díszítéshez, majd megkenjük a korongok minden emeletét és körben is.
  9. A kis tornyok oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel.
  10. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd megkenjük a labdák tetejét.
  11. Ha megdermedt a csokimáz, szederkrémmel és egy-egy szem szederrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38

A hólabda mintájára készült, de mindenkébb fel szerettem volna használni az idei első szedertermést. E két gondolatból született meg ez a fincsi és mutatós kis sütike. Nem túl édes, a szedertől kellemesen savanykás, jól esik a melegben.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...