Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szederkrémes hólabda

Szederkrémes hólabda
Szederkrémes hólabda
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hólabda mintájára készült, de mindenkébb fel szerettem volna használni az idei első szedertermést. E két gondolatból született meg ez a fincsi és mutatós kis sütike. Nem túl édes, a szedertől kellemesen savanykás, jól esik a melegben.

hozzávalók / 11 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Hűtőben ajánlott tárolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
  3. A két részt összeforgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
  4. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a szedret egy fémszűrőn átpasszírozzuk (hagyjunk pár db-ot a díszítéshez), a szűrő hátoldaláról gyakran kaparjuk le a sűrű gyümölcsvelőt. A visszamaradt magvakat kidobhatjuk.
  6. Elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és hozzáöntjük a gyümölcsvelőt. Ebből sűrű krémet főzünk. Amíg kihűl, a margarint habosra kavarjuk a porcukorral. Majd a kihűlt szedres péphez keverjük.
  7. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből. Egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat metszünk. A magasabb tornyocskákat három darabba vágjuk, a keskenyebbeket ketté. (Nekem a tepsi szélénél kicsit laposabb lett, onnan a korongokat csak kettévágtam.)
  8. A kihűlt krémből hagyunk kevéskét a díszítéshez, majd megkenjük a korongok minden emeletét és körben is.
  9. A kis tornyok oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel.
  10. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd megkenjük a labdák tetejét.
  11. Ha megdermedt a csokimáz, szederkrémmel és egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 480
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabda szedres krémmel töltve, kókuszos sütikorong szederkrémmel töltve, kókuszos-szedres hólabda

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
tojás 1 db
cukor 11 ek
napraforgó olaj 11 ek
finomliszt 15 evőkanál
szódabikarbóna 1 tk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2.5 dl
szeder 30 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 1 dl
tej 2.5 dl
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
kókuszreszelék 2 ek
tortabevonó 6 dkg
napraforgó olaj 1 ek
szeder 2 dkg