Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes krémes-csokis süti

Édes krémes-csokis süti
Édes krémes-csokis süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy egyszerű kakaós sütireceptet, és megfejeltem egy kis krémmel, és ez lett az eredménye. Páromnak és családomnak nagyon ízlett, ezért ez nálunk vissza térő vendég lesz. Mert egyszerű és könnyű, nem kell vele órákat bajlódni, így ezt én is nagyon szeretem. Mindenkinek jó sütögetést kívánok!

A legfontosabb: mindig hulalát használj!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 dl vizet és a pudingokat kikeverjük, és a 3 kanál cukorral sűrűre főzzük, majd félre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2.  A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  3. Hozzáadjuk a kakaót és a vajat és a tej felét, és ezeket is tovább keverjük a géppel.
  4. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet, és ezeket is jól kidolgozzuk a géppel.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  6. A kihűlt pudingot tálba öntjük, és hozzáadjuk a habtejszínt, és kemény habot verünk belőle.
  7. A tésztát mikor kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  8. Az étcsokit összetörjük kis tálba, a mikróba teszük, és töbször ellenőrizve felolvasztjuk.
  9. Mikor felolvadt ,adunk hozzá egy kis vizet (kb. 0,5 dl), simára keverjük, és ha még sűrű, adunk hozzá vizet. Mikor már folyékony, szépen ráöntjük, és elkenjük a süti tetején.
  10. Hűtöbe tesszük, míg a csoki megdermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 744
elküldve: 8
receptkönyvben: 410
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Andyka

Mióta szakács: 2012.01.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokikrémes süti, pudingos süti, krémes süti

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

coffmano
coffmano Sun, 2012-12-16 01:16

Sziasztok!Tejszínből én is mindig Hulalát használtam de egyszer apukám nem kapott és hozott MEGGLE tejszínt vagyis cukrász hab alap van ráírva.Lényegesen olcsóbb mint a Hulala,gyorsabban verődik fel, állagra ugyanolyan, talán még tömörebb is , ízre is hasonló, nem esik össze, nem kell bele fixáló!Próbáljátok ki,megéri !

Jutka39
Jutka41 / Jutka39 Mon, 2012-04-09 12:01

Én most hétvégén kipróbáltam vaniliás puding helyett epres pudingból csináltam és ezzel is nagyon finom lett /ebbe egy kicsit több cukor kell:a pudingba/.

Barita2
Barita2 Sat, 2012-03-31 17:47

a 25 dkg cukor a tésztába megy?Akkor a krémbe nem lesz cukor.A recept szerint,vagy én nem tudom értelmezni.És a 3 kanál?

Andyka86
Andyka / Andyka86 Sat, 2012-03-31 18:28

A 25dkg az a tésztába megy és a 3 kanál az a pudingba megy de ha te édesebben szereted tehetsz bele többet is mert ez mindenki egyéni ízlés szerint édesíti a krémet de a krémet meg kóstolod és eldöntöd hogy neked kell e még bele én nekem így volt tökéj :D

Jutka39
Jutka41 / Jutka39 Thu, 2012-03-29 19:30

Sziasztok!Én megsütöttem a hétvégén nagyon finom.Én MILKLAND habtejszínt használtam ,nem kellet sokáig verni,jó lett.Üdv.Jutka

Judit0804
Judit0804 Mon, 2012-03-12 16:36

Kedves Andyka! Az elkészítésnél tejet is írsz, de a hozzávalók közt nem találom. Mennyi tej kell bele?

Andyka86
Andyka / Andyka86 Mon, 2012-03-12 17:26

Köszönöm hogy szóltál és el nézést érte hogy el néztem

most már be írtam és 3dl tej kell és nagyon köszönöm hogy szóltál :D

jó sütést

AranyásznéSzilágyi Julianna
AranyásznéSzilágyi Julianna Mon, 2012-03-12 06:41

Ez a recept már nagyon régen a Nosaltyn van, a krémhez csak annyit, elég egy puding, megfő, tálcára tölteni, kihüteni, géppel átkavarni,a felvert tejszint,apránként hozzáadni, ha szükséges lehet egy kis zseletint a krémbe tenni, izlés szerint lehet izesiteni, nem kell sokáig verni,ez az oroszkrém!

Andyka86
Andyka / Andyka86 Mon, 2012-03-12 02:03

ja és tudom mikor a pudinghoz öntöd a tejszínt furi az állaga de bízzatok bennem én már ezt a krémet használom és nem fogok másra váltani mert nagyon finom.

hajrá sütésre fel!!!!!!!!

Andyka86
Andyka / Andyka86 Mon, 2012-03-12 02:00

Sziasztok most így hirtelen mindenkinek válaszolok.
igen a pudingos tejszínt sikerült felverni és isteni finom de sokáig kel verni robot géppel.

És a hulalára térve én azért emeltem ki a hulalát mert én motor módon az első sütésénél spórolni szerettem volna és tescos tejszínt vettem és mit ne mondjak szörnyű lett így abból csak a tészta fogyott el és másodjára már hulalát használtam és akkor már jó lett a krém.
így megtanultam hogy tejszínnel nem szabad spórolni.

Hát aszt hiszem hogy mindenkinek válaszoltam én csak a hulala tejszínt ismerem és csak azt próbáltam így ha nektek van bevált és jó minőségű hab tejszínetek akkor csinálhatjátok azzal is csinálhatjátok.

erika34
erika34 Sun, 2012-03-11 18:27

Ez engem is érdekelne ,miért fontos a hulala!?Én kifejezetten utálom az ízét,szerintem sokkal finomabb az igazi habtejszín.

Sugarbaby
Sugarbaby Sun, 2012-03-11 17:27

Jól hangzik, de miért fontos, hogy mindig Hulalát használjak?

BBB
Betty 79 / BBB Sun, 2012-03-11 16:45

Kedves Andyka ez nagyon jol nez ki es egyszerunek tunik ki fogom probalni koszonom szepen udv Betty

1085
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
tej 3 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 3 csomag
víz 4 dl
cukor 3 ek
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
víz 0.5 dl