r
Nosalty Logó

Édes krémes-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andyka
Édes krémes-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 231 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5668.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 dl vizet és a pudingokat kikeverjük, és a 3 kanál cukorral sűrűre főzzük, majd félre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  3. Hozzáadjuk a kakaót és a vajat és a tej felét, és ezeket is tovább keverjük a géppel.
  4. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet, és ezeket is jól kidolgozzuk a géppel.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  6. A kihűlt pudingot tálba öntjük, és hozzáadjuk a habtejszínt, és kemény habot verünk belőle.
  7. A tésztát mikor kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  8. Az étcsokit összetörjük kis tálba, a mikróba teszük, és töbször ellenőrizve felolvasztjuk.
  9. Mikor felolvadt ,adunk hozzá egy kis vizet (kb. 0,5 dl), simára keverjük, és ha még sűrű, adunk hozzá vizet. Mikor már folyékony, szépen ráöntjük, és elkenjük a süti tetején.
  10. Hűtöbe tesszük, míg a csoki megdermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35067
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes krémes-csokis süti
Andyka 6 recept

Találtam egy egyszerű kakaós sütireceptet, és megfejeltem egy kis krémmel, és ez lett az eredménye. Páromnak és családomnak nagyon ízlett, ezért ez nálunk vissza térő vendég lesz. Mert egyszerű és könnyű, nem kell vele órákat bajlódni, így ezt én is nagyon szeretem. Mindenkinek jó sütögetést kívánok! A legfontosabb: mindig hulalát használj!!

Hozzászólások (12)

zöldárviz

Sikerült felverni a pudingos tejszint?Nem elírás?

Törölt felhasználó

Kedves Andyka ez nagyon jol nez ki es egyszerunek tunik ki fogom probalni koszonom szepen udv Betty

Törölt felhasználó

Jól hangzik, de miért fontos, hogy mindig Hulalát használjak?

Törölt felhasználó

Ez engem is érdekelne ,miért fontos a hulala!?Én kifejezetten utálom az ízét,szerintem sokkal finomabb az igazi habtejszín.

Andyka

Sziasztok most így hirtelen mindenkinek válaszolok. igen a pudingos tejszínt sikerült felverni és isteni finom de sokáig kel verni robot géppel. És a hulalára térve én azért emeltem ki a hulalát mert én motor módon az els? sütésénél spórolni szerettem volna és tescos tejszínt vettem és mit ne mondjak szörny? lett így abból csak a tészta fogyott el és másodjára már hulalát használtam és akkor már jó lett a krém. így megtanultam hogy tejszínnel nem szabad spórolni. Hát aszt hiszem hogy mindenkinek válaszoltam én csak a hulala tejszínt ismerem és csak azt próbáltam így ha nektek van bevált és jó min?ség? hab tejszínetek akkor csinálhatjátok azzal is csinálhatjátok.

Andyka

ja és tudom mikor a pudinghoz öntöd a tejszínt furi az állaga de bízzatok bennem én már ezt a krémet használom és nem fogok másra váltani mert nagyon finom. hajrá sütésre fel!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Ez a recept már nagyon régen a Nosaltyn van, a krémhez csak annyit, elég egy puding, megf?, tálcára tölteni, kihüteni, géppel átkavarni,a felvert tejszint,apránként hozzáadni, ha szükséges lehet egy kis zseletint a krémbe tenni, izlés szerint lehet izesiteni, nem kell sokáig verni,ez az oroszkrém!

Törölt felhasználó

Kedves Andyka! Az elkészítésnél tejet is írsz, de a hozzávalók közt nem találom. Mennyi tej kell bele?

Andyka

Köszönöm hogy szóltál és el nézést érte hogy el néztem most már be írtam és 3dl tej kell és nagyon köszönöm hogy szóltál :D jó sütést

Jutka41

Sziasztok!Én megsütöttem a hétvégén nagyon finom.Én MILKLAND habtejszínt használtam ,nem kellet sokáig verni,jó lett.Üdv.Jutka

Törölt felhasználó

a 25 dkg cukor a tésztába megy?Akkor a krémbe nem lesz cukor.A recept szerint,vagy én nem tudom értelmezni.És a 3 kanál?

Andyka

A 25dkg az a tésztába megy és a 3 kanál az a pudingba megy de ha te édesebben szereted tehetsz bele többet is mert ez mindenki egyéni ízlés szerint édesíti a krémet de a krémet meg kóstolod és eldöntöd hogy neked kell e még bele én nekem így volt tökéj :D

Jutka41

Én most hétvégén kipróbáltam vaniliás puding helyett epres pudingból csináltam és ezzel is nagyon finom lett /ebbe egy kicsit több cukor kell:a pudingba/.

coffmano

Sziasztok!Tejszínb?l én is mindig Hulalát használtam de egyszer apukám nem kapott és hozott MEGGLE tejszínt vagyis cukrász hab alap van ráírva.Lényegesen olcsóbb mint a Hulala,gyorsabban ver?dik fel, állagra ugyanolyan, talán még tömörebb is , ízre is hasonló, nem esik össze, nem kell bele fixáló!Próbáljátok ki,megéri !

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek